Radovi na omškoj obilaznici počinju sljedeći tjedan, rekonstrukcija Omiškog mosta kreće u siječnju, a ceste Trogir-Seget najesen!

U rekonstrukcije će se uložiti 36,1 milijun kuna


Na 17. sjednici Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije raspravljalo se i o Financijskom planu i Plana građenja Županijske uprave za ceste Split za 2019.


Detaljan plan možete pogledati ovdje:

zuc

Ravnatelj ŽUC-a, Petar Škorić, kazao je da proračun ŽUC-a za 2019. iznosi 132,4 milijuna kuna što je 2,9 posto više nego 2018. Najveći prihodi su od naknada za ceste, a naknade su se povećale zbog većeg broja registriranih vozila. Zbog dobivene tužbe protiv HT-a planiran je višak prihoda od 3 milijuna kuna.

Petar Škorić

Po pitanju ulaganja u nove ceste planirano je 9,3 milijuna kuna.

U rekonstrukcije će se uložiti 36,1 milijun kuna, a neki od zahvata će biti gradnja obilaznice Omiša (radovi kreću već sljedeći tjedan), završna faza rekonstrukcije ceste Tijarica – Dobranje, rekonstrukcija ceste Trogir – Seget koja kreće najesen, dovršetak radova na cesti Studenci – Ričice, a kreću i radovi na krivini Supetar – Splitska.

U raspravu se javila samo jedna vijećnica, Sandra Mitrović Nikšić (SDP).Sandra Mitrović Nikšić

Objavila je da su Hrvatske ceste odlučile uvrstiti projekt rekonstrukcije Omiškog mosta u financijski plan za 2019. godinu.

– Moram se zahvaliti Županijskoj upravi za ceste. Jutros sam dobila jednu lijepu vijest od vas umjesto pisanog odgovora. To je da će sanacija Omiškog mosta krenuti početkom 2019. godine i ja vam se zahvaljujem. Danas sam jako sretna što sam dio Skupštine, to je taj put kojim oporbeni vijećnik može sudjelovati u rješavanju problema – kazala je Mitrović Nikšić dobivši pljesak vijećnika.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime