PUKNUĆE CIJEVI U SOLINU Stigla cisterna s pitkom vodom, pogledajte razmjere štete!

Pukla je glavna cijev profila 300 mm. Pretežiti dio naselja Preko vode ostao je vode

17:41 -Prema posljednjim informacijama, u predio Solina koji je ostao bez vode stigla je cisterna za piće. Velik broj djelatnika splitskog Vodovoda i kanalizacije je na terenu i sanira cijev.


Sanacija je u tijeku, a razmjere štete od puknuća cijevi pogledajte u priloženoj fotogaleriji.

16:55 – Nakon izlaska djelatnika Vodova i kanalizacije na teren, voda je zaustavljena. Na terenu se mogu vidjeti štete nastale nakon puknuća cijevi. Asfalt je oštećen u duljini oko 400 metara. Osim glavne rupe na mjestu puknuća cijevi, postoje i brojne manje rupe.

Dijelovi oštećenog asfalta su nestabilni.

Što se tiče obiteljske kuće koja se našla na udaru bujice, voda je nanijela mnogo pijeska i kamenja. Uz pomoć susjeda u tijeku je čišćenje dvorišta od nagomilanog materijala.

Na teren je stigla i policija.


16:15 – Oko 15 sati i 45 minuta dogodilo se puknuće cijevi na vrhu Ulice put mira u Solinu, ispod gradskog groblja.

Od siline mlaza nastala je rupa u asfaltu širine oko dva metra, a potok vode slijeva se niz cestu. Čitatelji nam javljaju da je cestom nemoguće prometovati.Promet oko Dračevca

Na mjestu puknuća okupili su se građani, pošto nadležne službe u vrijeme pisanja teksta još nisu bile stigle na teren. Doznajemo da automobili ne mogu proći ovuda do Novog naselja ni do groblja, pa su prisiljeni kružiti preko Dračevca.

– Čula se strašna eksplozija. U blizini puknuća nalazi se šahta. Ljudi koji su se tamo zatekli pokušavaju naći ventil, ali bezuspješno – kazuje nam čitateljica koja se zatekla na mjestu događaja.

Također doznajemo da je voda prodrla do dovorišta obližnje obiteljske kuće. U pomoć ovoj obitelji priskočili su susjedi jer voda sve jače nadire. Pozvani su i solinski vatrogasci, a o događaju je obaviještena i policija.

Za službene informacije kontaktirali smo splitski Vodovod i kanalizaciju.

Dio Solina bez vode

– Pukla je glavna cijev profila 300 mm. Pretežiti dio naselja Preko vode ostao je vode. Djelatnici su upućeni na teren i cijev će se sanirati u najkraćem mogućem roku – kazala nam je glasnogovornica ViK-a Danijela Pranić.

Neslužbeno doznajemo da se u blizini puknuća cijevi odvijaju radovi, pa se još ne zna je li se puknuće dogodilo zbog dotrajalosti infrastrukture ili zbog djelovanja bagera u blizini.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0