Prosvjed na Zenti: “Znate kako je u državnoj službi, ‘ko digne guzicu izgubi stolicu”

"PŠD Zenta smrdi više od Karepovca"

Jedriličarski klub Zenta organizirao je prosvjed koji se održao jutros ispred zgrade P.Š.D. Zenta. Prosvjednicima su se priključili i roditelji djece koja treniraju u JK Zenta.


Ključna točka prosvjeda je bila “bezvlašće i okupacija PŠD Zenta od strane neovlaštenog tajnika Vlade Bužančića, koji raspolažu s 900 vezova u lučici i društvenim dobrom.” Prosvjedom su htjeli ukazati na nepravilnosti s kojima se susreću te su prozvali imenom i prezimenom one za koje kažu da su “u stanju ići i preko djece za šaku osobnih interesa”.

Među govornicima na prosvjedu su bili ugledni kirurg dr. Lovel Giunio i košarkaška legenda Duje Krstulović te predsjednik JK Zenta Dominik Dominović i trenerica Bruna Mandić.

Kako se moglo čuti s govornice uvjeti u kojima djeca rade nisu ravni ni 19. stoljeću, a ispričali su razne situacije s kojima se susreću u radu.


– Ono što posebno boli je to da oni koji su najbolji na svitu, svjetski i europski prvaci su prisiljeni se odreći svojih stipendija da bi trenerica dobila plaću. To je katastrofa ovoga društva, države, uhljeba koji side po lučkim kapetanijama te DORH-u, kojem je teško izaći na teren i napisati rješenje. Ako napišu rješenje, a printer im je dva koraka od stolice, a znate kako je u državnoj službi, ‘ko digne guzicu izgubi stolicu.
Ovde nisu livi ni desni i naša dica nisu politička opcija. Naša dica su vridnost za koju se vridi borit. Doživjeli smo puno anegdota, ali na jednom ispitivanju u policiji je bila najzanimljivija. Zamislite ima metar ipo spisa DORH-u koji su podneseni protiv ove klike PŠD-a Zenta. Dakle prilikom vraćanja osigurača u ormarić(kada su im isključili struju) rašetali su nas pitanjima tko smo, što smo, tko su oni, i tako dalje. Poslije toga dolazi pitanje iz sustava. Govori on meni “Sustav mi nalaže da vas pitam jeste li branitelj?”. To je činjenica o kojoj ne vodim računa i ne želim da me se svrstava na ijednu stranu, a oni su me s time uspjeli posramiti. U Hrvatskoj 23 godine poslije rata kada želite zaštiti prava djece i osigurati im uvjete nekome je važno jeste li hrvatski branitelj. Eto mene je sram. – kazao je organizator između ostalog.

Prosvjednici su na skup doši s transprentima na kojima prozivaju upravu PŠD Zenta te druge institucije i pozivaju na svoja prava koje možete pogledati u fotogaleriji. 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0