Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća došlo je do sukoba između gradskog vijećnika HGS-a Željka Keruma i gradskog vijećnika HSLS-a Tonćija Blaževića, tijekom kojeg su pale i neke ozbiljne psovke s Kerumove strane.

Gradski vijećnik strake Pametno Jakov Prkić je, revoltiran izostankom reakcije predsjednika Vijeća Jure Šundova, napustio sjednicu.

– Ovo je sramota za sve nas i sramota je što smo uopće nastavili sjednicu bez da se Željku Kerumu izrekne opomena. Ako već opomenu nije dobio Željko Kerum nju je trebao dobiti predsjednik vijeća Jure Šundov koji se trebao ispričati svima nama zbog ovoga što se dogodilo. Nažalost ovo ispada mjesto na kojem se tolerira verbalno i fizičko nasilje i očito ćemo toga biti svjedoci i u budućnosti. Ovo mjesto treba biti mjesto nulte tolerancije na nasilje i trebalo je odmah nakon toga reagirati i izreći nekakvu opomenu te se ograditi od ovakvog ponašanja pa tek onda nastaviti sa sjednicom. Postojala je inicijativa među oporbenim vijećnicima da se napusti sjednica zbog ovakvog ponašanja, ali se nažalost takva inicijativa nije primila. Ja se vrlo vjerojatno neću vratiti na izglasavanje proračuna, unutra mi je ostao laptop kojeg ću skupiti i idem kući. Ne znam zašto je izostala reakcija na takvo ponašanje. Ili se boje ili im je prevažna koalicijska veza koja je vjerojatno krhka i onda su spremni popuštati, samo ja ne znam gdje će se povući crta i tome doći kraj. To što je ovakvo ponašanje uobičajena retorika Željka Keruma ne znači da je u redu i da se to mora tolerirati. Danas se to trebalo presjeći, a ako nije, sada je vrijeme da se tome stane na kraj. Drago mi je što nije došlo do fizičkog kontakta, ali ovo je kada sve zbrojimo i oduzmemo uistinu velika sramota.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0