PRINC NA CRNOM KONJU Splitski maturant dojahao na proslavu svoje maturalne večeri

Osamnaestogodišnji Berto Pletikosić , dugogodišnji jahač trkaćih konja, imao je spektakularan dolazak na maturalnu večer

U četvrtak, 05. travnja u Splitu u hotelu Atrium u ulici Domovinskog rata 49 održala se maturalna proslava učenika IV. razreda Škola za dizajn, grafiku i održivu gradnju – Split.


Učesnik proslave i učenik IV. razreda Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split, osamnaestogodišnji Berto Pletikosić iz Splita, inače podrijetlom iz Hrvaca kod Sinja, dugogodišnji jahač trkaćih konja, a ujedno i licencirani džokej pri Hrvatskom galopskom savezu je najavio spektakularan dolazak!

Berto je došao u sedlu engleski punokrvne kobile Double Trouble (GER) kojoj je ujedno i trener.

– Ovo je inače kobila za galopske utrke oko hipodroma. Zadovoljan sam kako je odradila ovaj šušur. Kobila ima 8 godina i dovedena je iz Baden Badena iz Njemačke, plaćena je 12 tisuća eura. Gore je trčala par utrka, spremao sam je za Sinj nedavno, ali mi se desila mala nezgoda. Naime, 16 dana prije sam pao s konja kojeg sam isto trenirao te sam završio na intenzivnoj njezi šest dana. Imao sam četiri punta na ruci i teški potres mozga, ali sve je dobro prošlo. Još sam s konjima i ne odustajem. Moj cilj je sinjska Alka! – odgovorio je Berto na pitanje je li konj prvi put u gradu.

Sad kad je škola pri kraju, osjećaš li se kao da si ‘na konju’ ili misliš da i dalje treba ulagati o obrazovanje?

– Treba ulagat u obrazovanje. Ovo nam je palo na pamet slučajno. U kojima sam cijeli život, sad mi je sinjska Alka… Čini mi se da je atrakcija.


Otkud tolika volja? Otkud ti u ovom sportu?

– Kad sam imao 6 godina, moj otac me prvi put doveo na hipodrom na utrke konja i od tada sam zavolio konje. Inače sam iz mjesta gdje su konji, jednostavno mi je to u krvi.Oduševila se i njegova pratilja Magdalena Palinić.

– Mislila sam da se zeza, a on je stvarno doveo konja. U šoku sam. Ali lijepo je vidjet ove okupljene ljude.. – rekla je maturantica Magdalena.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0