Povodom Europskog dana zaštite osobnih podataka, 28. siječnja 2020. godine (utorak) na Pravnom fakultetu u Splitu, s početkom u 9 sati, održat će se skup “ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA U NOVIM UVJETIMA“. Ulaz je za sve zainteresirane slobodan, ali je potrebna prethodna najava putem e-maila.

Voditeljica skupa je izv. prof. dr. sc. Marija Boban, predstojnica Zavoda za ekonomske, financijske i informacijske znanosti i statistiku.

Europski dan zaštite osobnih podataka obilježava se od 2006. godine, kada je Odbor ministara Vijeća Europe na sastanku održanom 26. travnja 2006. godine donio odluku o obilježavanju. Prvi je put bio obilježen 2007. godine na 25. godišnjicu potpisivanja Konvencije za zaštitu osoba vezano uz automatizirane obrade osobnih podataka (Konvencija 108). U Hrvatskoj je prvi put obilježen 2007. godine programima različitih aktivnosti.

Obilježavanje ovog datuma ima kao primarni cilj poticati upoznavanje europskih građana sa svojim pravima i obvezama na polju zaštite osobnih podataka, kao i obvezama javnog i privatnog sektora prema novom zakonskom okviru, kako bi mogli steći saznanja o zašiti privatnosti građana. Upravo stoga tema skupa ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA U NOVIM UVJETIMA je primjena i provedba Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka i Zakona o provedbi Opće uredbe u zašiti osobnih podataka s naglaskom na novostima koje je donio europski regulativni okvir u zašiti privatnosti i obrade osobnih podataka građana s posebnim naglaskom na zaštitu osobnih podataka djece. U radu skupa sudjelovat će sveučilišni profesori, predstavnici Ministarstva uprave, Agencije za zaštitu osobnih podataka (koji su potvrdili sudjelovanje) te su pozvani predstavnici lokalne samouprave, javnih institucija i agencija.

Skup će se održati na Pravnom fakultetu u Splitu, a predviđeno trajanje skupa je od 9-11.30h. Sastavni dio skupa bit će i rasprava uz mogućnost postavljanja pitanja od strane sudionika skupa. Naglašavamo da je skup otvoren za širu javnost te da je sudjelovanje u radu skupa besplatno za sve sudionike uz obveznu prethodnu prijavu na mail adresu marija.boban@pravst.hr najkasnije do petka 24. siječnja 2020.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime