U ovoj pedesetoj priči o Sparti želimo za početak napomenuti kako ćemo u budućnosti malo više pisati o dječjem razvoju i o našim iskustvima po pitanju razvojnih faza u radu s djecom. A tema ove priče je kako smo popularizirali laser tag x puške na treninzima, rođendanima, radionicama i u našoj maloj sportskoj školi.

Krenuli smo s desetak pušaka, a sada ih imamo trideset plus toranj za laser x turnire. Djeca se vole natjecati među sobom u nekoliko timova, jedni protiv drugih, na ispadanje, protiv trenera itd.

Baza je što se igra u mraku, puška priča cijelo vrijeme, mijenja boje i daje upute. Tako da djeci stvarno srce zaigra dok se skrivaju iza strunjača i smišljaju taktiku kako da naprave obuhvat i ulove u zasjedu protivničku ekipu. Nešto poput elektronskog paintballa, samo ne boli i ne ostavlja tragove.

Nije stvar samo pušaka, nego i priče koju djeci ispričamo i pričamo dok se puškaramo. Protiv smo nasilja i tome učimo djecu, ali puške nam služe za streljaštvo i za zabavu. Kada vrijeme istekne, nitko želi ići kući.

I tu počinju nova prijateljstva!Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime