PRIČE O SPARTI VOL. 24 Mali Spartanci na svom prvom prvenstvu Hrvatske u dvoranskom hokeju

Riskirali smo i napravili jako važan potez za razvoj hokeja u Dalmaciji

Naš trener Luka trenirao je djecu pune dvije sezone. I došlo je polako vrijeme il’ za raspasti se ili za razvoj. Odlučimo se ipak za razvoj jer nikad nismo bili skloni odustajanju.


Predloži mi Slaven da prijavim mlađe pionire na prvenstvo Hrvatske u dvoranskom hokeju, tako da imamo još jednu kategoriju koja nam se službeno natječe. Slaven je uvijek govorio da su djeca budućnost hokeja u Splitu. I složimo mi ekipu iz Sportske akademije Sparta i prenesemo im ljubav prema hokeju tako da su se ispisali iz naše male sportske akademije i uhvatili trenirati i spremati se za natjecanja. Službeno smo našem Dinu prijavili kategorije za natjecanja i nazvali roditelje da treba kupiti dresove i štucne da sad idemo polako s natjecanjima jer su djeca spremna za specijalizaciju.

 

 

Inače poprilično entuzijastičan, moram priznat da sam sada bio pomalo skeptičan, pomalo sam se i bojao ići sa tuđom djecom na putovanje, ali imao sam želju osloboditi se tog straha. Trener Luka je bio siguran da će svi ići i to mi je dalo dodatnu motivaciju da riskiram i da otvorimo jako važan potez za razvoj hokeja u Dalmaciji. Obavijestimo sve da je prvenstvo RH tada i tada te da povodom toga tko god ima želju ići mora doći na sastanak u Spartin centar. Klupice koje nam služe za prozivku djece prije treninga smo malo okrenuli pa je izgledalo poput učionice. Pripremili smo sokove i grickalice za roditelje, pripremili mikrofon i zvučnik te popunili sve do zadnjeg mjesta samo s roditeljima, a za djecu smo u to vrijeme organizirali trening u dvorani tako da na miru možemo pričat o svemu. Pričali smo roditeljima o povijesti hokeja, o klubu, o sustavu natjecanja, strategiji razvoja, a prisutni su bili i novinari. Vidjeli smo da roditelji imaju puno povjerenje u nas kao i mi u njih. Dogovorili smo još kratki završni sastanak. I provjeru opreme na zadnjem treningu i novo putovanje za razvoj našeg kluba je otpočelo. Ova ekipa mlađih pionira bi trebala sutra puniti naše juniorske i seniorske redove. Znali smo da što prije izađemo iz okvira razmišljanja i sve više dobrih ljudi uključimo u rad kluba da ćemo postati sve bolja sportska organizacija.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime