Priča o samohranoj majci iz Solina koja živi u derutnom stanu ujedinila građane: Akciji se pridružio i Žuti taxi

Ukoliko i vi želite biti dio ove akcije, sutra svoje limene ljubimce ostavite kod kuće i provozajte se Žutim taksijem

Priča o Željki Topić, samohranoj majci iz Solina, koja jedva spaja kraj s krajem, a živi u trošnoj i vlagom oštećenoj prizemnici s troje djece, dirnula je brojne građane Splita i okolice.


Željki je prije 18 godina muž preminuo od karcinoma, a ona ostala sama s troje maloljetne djece. Danas se i sama bori s karcinomom limfnih čvorova, a oporavak joj otežavaju teški životni uvjeti u kojima se nalazi. Osim što je u sve prostorije probila vlaga, koja je oštetila namještaj i podove, u kući nema tople vode, a kupatilo se nalazi u prostoriji van kuće. Željka strahuje da će zbog loših uvjeta u kojima žive oboliti i djeca.

Srećom, građani nisu ostali ravnodušni na Željkinu priču. Časne sestre iz Caritasa redovno posjećuju obitelj i pomažu im u hrani, posteljini, pa i namještaju, a na Facebooku je osnovana grupa Pomoć za Željku u kojoj se trenutno planira akcija uređenja Željkine prizemnice.

Kad su čuli za ovu priču, u akciju su se uključili i vlasnici Žutog taksija.

– Za priču gospođe Topić smo čuli slučajno i odmah smo se odlučili pridružiti akciji. Žuti taxi Split će u Četvrtak 22.ožujka od 8 do 22 sata svu zaradu od prijevoza putnika u tom razdoblju darovati u spomenutu svrhu. – poručili su iz Žutog taksija.

Ukoliko i vi želite biti dio ove akcije, sutra svoje limene ljubimce ostavite kod kuće i provozajte se Žutim taksijem ili se obratite se na Facebook grupu Pomoć za Željku i oni će vas uputiti gdje i kako je vaša pomoć potrebna.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0