Pri povratku s požarišta, hvarskim vatrogascima se pokvario TAM star 30 godina

Obzirom na starost i trošnost vozila kojim naši vatrogasci raspolažu, ovakve scene događaju se sve češće...

Jučerašnji veliki požar na otoku Hvaru u vrlo kratkom vremenskom periodu progutao je oko 100 hektara šume i niskog raslinja na rtu Kabal, u blizini Starog Grada.


Požar su gasila sva vatrogasna društva s otoka Hvara, a u kasnim popodnevnim satima stiglo je pojačanje s kopna. U gašenje požara bila su uključena tri kanadera i dva helikoptera.

Kada su se pripadnici DVD-a Hvar sinoć vraćali s požarišta povario im se motor autocisterne TAM koja je inače 1987 godište i prošla je 1.500000 km.

– Ali već danas barba Škuri i ekipa stavljaju motor sa drugog vozila i za par dana naš Tam je ponovo u akciji- napisali su pripadnici DVD-a Hvar na svom Facebook profilu.

Obzirom na starost i trošnost vozila kojim naši vatrogasci raspolažu, ovakve scene događaju se sve češće, što je ogromna sramota obzirom na obol koji oni davaju svakodnevno za nas i naše domove.

Brojne akcije diljem Hrvatske pokrenule su se kako bi se našim vatrogascima donirao novac ili oprema, pa ćemo još jednom podsjetiti da danas do 20 sati možete otići u Mall of Split i sudjelovati u akciji “Ljepotom za vatrogasce”.


[fb_pe url=”https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1348831541893713&id=886826468094225″ bottom=”30″]

  

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0