PREVARANTI U SPLITU Policija upozorava: “Budite oprezni, ne nasjedajte na ovakve ili slične prijevare”

Pripazite na ove prevarante. Ima ih i u Splitu


Prije nekoliko dana policijski službenici Prve policijske postaje Split zaprimili su prijavu 59-godišnjakinje koju je prethodno istoga dana kontaktirala nepoznata osoba te joj se predstavila kao službenik koji sumnja da je novčani iznos koji posjeduje u banci krivotvoren te da ga treba dignuti s računa i donijeti kući.


Postupajući po zaprimljenoj prijavi policijski službenici su dana 16.01.2021. godine uhitili dvije osobe koje dovode u svezu s ovim događajem. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, a zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Prijevara u pokušaju 52-godišnjak i 54-godišnjak su dana 17.01.2021. godine uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku.

Upozoravamo građane da ne nasjedaju na ovakve ili slične prijevare kako ne bi postali žrtve kaznenih djela, a ukoliko nepoznata osoba od vas traži da predignete novac iz bilo kojeg razloga, ne prihvaćajte komunikaciju i ne predižite novac. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj bez odgode prijavite policiji.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
2
Hagić
4
Hmmm
3
Plač
4
Grrr
28
Molim?
5Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime