Ante Jukić (HDZ) postavio je pitanje o Prometu na 31. sjednici splitskog Gradskog vijeća.

– Nabavljena su 34 nova autobusa, a ove godine nabavit će se i nove. Sustav eTicketinga koji se implementira vrijedan je 24 milijuna kuna. Koje nas novosti očekuju u implementaciji novog sustava, kada će sve novosti zaživjeti u praksi?

Odgovorio je Krešimir Budiša.

– Objavljeno je prethodno savjetovanje. Trajanje projekta je 12 do 15 mjeseci od ugovaranja. U sustavu nas očekuje digitalizacija i normalan rad Prometa. Svaki vozač će imati svoje računalo, imat će imati nekoliko validacijskih sustava unutar samog autobusa. Gubimo stare karte koje idu u povijesti, pogotovo pokazne karte. Imat ćemo 100 tisuća pametnih karata. Plaćanje će biti omogućeno putem interneta, a onda i putem mobitela pa kartice neće biti potrebno. Brojat će se broj putnika, u smisli broja prodanih karata i validacije.

Na 15 stanica, na 2 kolodvora, pratit će se položaj autobusa. Kada se uspostavi sustav pametne semaforizacija, omogućit će se brža protočnost javnog gradskog prijevoza. To je prvi korak s povezivanja s drugim firmama. Intencija je korištenje jedne aplikacije za korištenje usluga više gradskih firmi.

VEZANI SADRŽAJ: 


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime