PREMINULE DVIJE OSOBE Na području Splitsko-dalmatinske županije 117 novooboljelih: Prednjače Split i Sinj

Na bolničkom liječenju nalazi se 117 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se 12 osoba nalazi na respiratoru


Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 754 obrađena testa danas je 117 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 56, Hvara 1, Kaštela 6, Makarske 1, Omiša 7, Sinja 14, Solina 10, Trilja 2, Trogira 2, Dicma 1, Dugog Rata 1, Dugopolja 1, Hrvaca 2, Klisa 1, Marine 1, Muća 1, Okruga 3, Otoka 1, Podbablja 1, Podstrane 3 i Segeta 1 osoba.


Od ukupnog broja novooboljelih 58 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno 1829 osoba nalazi se u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju nalazi se 117 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se 12 osoba nalazi na respiratoru.

Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminule su 2 osobe; jedna muška osoba stara 71 godinu i jedna ženska osoba stara 78 godina. Osobe su uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na COVID infekciju, izvijestio je Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije.

U Šibensko-kninskoj županiji 22 novooboljele osobe

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 22 osobe su oboljele od COVID-19 infekcije; 13 osoba s područja Šibenika, šest osoba s područja Vodica te po jedna osoba s područja Tribunja i Pirovca.Od 13 oboljelih s područja Šibenika, nažalost, dvoje je korisnika i jedna djelatnica Doma za psihički bolesne odrasle osobe Mihek, podružnica Šibenik.

Oboljela je i jedna osoba koja trenutno boravi na području naše županije, a prebivalište joj je drugdje.

25 osoba se liječi na odjelu infektologije šibenske bolnice, od kojih je jedna na respiratoru. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji. Trenutno je 166 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije.

U posljednja 24 sata uzorkovana su 222 uzorka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 640 osoba.

U Zadarskoj županiji 30 novih slučajeva zaraze koronavirusom, dvoje umrlih

Na području Zadarske županije potvrđeno je 30 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a u Općoj bolnici u Zadru umrla su dvojica pacijenata u dobi od 70 i 63 godine koji su bili na respiratoru.

Obojica su bili kronični bolesnici, izvijestio je u utorak Županijski stožer Civilne zaštite.

Tijekom jučerašnjeg dana testirana su 292 uzorka, u izolaciji i samoizolaciji su 1092 osobe, a izliječeno je 68 osoba. Među novozaraženima 14 ih je iz Zadra, po tri s područja Benkovca i Poličnika, dvije su osobe iz Sukošana te po jedna iz Biograda, Nina, Kolana, Novigrada, Preka, Ražanca, Vira i Vrsi.

U Općoj bolnici u Zadru hospitalizirana su 24 pacijenta, od kojih je četvero na respiratoru, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru liječi se sedmero bolesnika s lakšim simptomima.

Policija je evidentirala jedno nepridržavanje propisane samoizolacije.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
7
Grrr
3
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime