Paljenjem adventske svijeće ispred Svetog Frane službeno započinje program manifestacije Advent u Splitu. Manifestaciju koju organiziraju Grad Split, Turistička zajednica Grada Splita i gradska tvrtka Spalatum DMC te predstavnici projekata sajma Božićni sajam na Rivi, Advent na Pjaci, Advent u Đardinu, Advent u Ulici kralja Tomislava, Paljenje 4 adventske svijeće, Gastroadvent, GastroGet Advent, Advent u Turističkoj palači, program Hrvatskog narodnog kazališta, program Gradskog kazališta lutaka, Jedinstveni Božić s Jedinstvom, Međunarodni zborski festival CRO PATRIA, jaslice u kapelici Arnira, humanitarni projekt „Sv. Luce donosi osmijeh“, predstavili su danas u Banovini.

Na početku predstavljanja programa pušten je kratki video kao podsjetnik na prošlogodišnji advent, a potom je okupljene pozdravila dogradonačelnica Splita Jelena Hrgović.

-Ovogodišnji program je vrlo bogat i danas predstavljamo sve ono što će se odvijati tijekom Adventa u Splitu. Život će se narednih dana preseliti na ulice grada. U nedjelju ćemo već upaliti svijeću na fontani ispred Svetog Frane i time započeti Advent u Splitu. – kazala je dogradonačelnica u pozdravu okupljenima.

Ispred Turističke zajednice program je predstavila direktorica Alijana Vukšić.

-Tko god izabere Split ove godine kao destinaciju za advent sigurno neće pogriješiti. Ove godine imamo bogat i kompletan program. Dokazali smo da smo pravi destinacijski menadžment. U priču su se uključili uz Grad i Turističku zajednicu svi lokalni subjekti i naši ugostitelji, hotelijeri i kulturne institucije. Imamo iznimno bogat program s preko 40 sudionika. Nadamo se da će ovo biti još uspješniji advent u odnosu na prošlu godinu jer su se otvorile neke nove lokacije, osmislili su se novi programi i veliku pozornost smo posvetili našoj djeci. Tako da će za svakoga biti po nešto. Za sve koje budu interesirali detalji, lokacije i satnice moći će pronaći na našim internetskim stranicama, kao i na stranicama ostalih organizatora. – kazala je direktorica TZ Split Alijana Vukšić.

Novinari su konstatirali da je sajam na Rivi nikad siromašniji s obzirom na to da će biti samo 14 kućica, zanimalo ih je i gdje su ostali najavljeni sadržaji.

-Broj kućica sigurno neće utjecati na božićni ugođaj. Intencija je bila da se vrati božićni duh u naš grad i to smo uspjeli. Naime, broj kućica je podijeljen, a dio kućica je u Tomislavovoj ulici. Znači prostirat će se u prostoru od Đardina prema Semaforu i dalje kroz Marmontovu. Time smo dobili još jednu novu lokaciju i motivirali naše građane i goste da obiđu čitavi grad, jer sada je uz lokacije Rive, Đardina, Tomislavove i Pjace kompletirana priča koja će zadovoljiti i najzahtjevnije. – odgovorila je čelnica Turističke zajednice.

Uspoređene su cijene najma kućica i s drugim gradovima. Tako je u Zagrebu za najam potrebno izdvojiti 20 tisuća kuna, u Zadru 6 tisuća, dok je u Splitu 80 tisuća.

-Kalkulaciju cijena za kućice radila je gradska tvrtka Spalatum DMC temeljem svih troškova koji su ovdje fiksni. Mi smo bili zaduženi za kreiranje programa. Poseban je naglasak ove godine na Đardin, s tim da smo ove godine i dalje u projektu paljenja adventske svijeće ispred Svetog Frane. Bit će puno novina u našem projektu Gastro adventa. Uključili su se ugostitelji i iz ostalih dijelova grada. Znači nije sve fokusirano na kućice. Veliki dio programa će se odvijati u ugostiteljskim objektima, a ove godine su šansu dobili ugostitelji koji će na svojim vanjskim šankovima nuditi prigodne adventske napitke i hranu. – zaključila je Vukšić.

 

 

 


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0