Rubriku predstavljanja zanimljivih jaslica nastavljano na istoku Splita – u Korešnici. Tamo se još lani organizirala grupa građana koja je na malom trgu u centru Korešnici lani postavila jaslice.

Jedan od njih je Marin Tijardović, inače pjevač crkvenog zbora župe Uznesenja BDM Žrnovnica i svirač limene glazbe Stjepan Radić iz Žrnovnice.

– Jaslice su na Korešnici napravili smo drugu godinu zaredom, a također se drugi put organizira dječja Nova godina. Za Badnju večer također planirao događaj paljenja badnjaka u centru Korešnici. Baš kao u stara dobra vremena, kuhat ćemo i dijeliti bakalar i vino uz paljenje badnjaka. Bit će tu i tradicionalnih pjesama, pa i prigodnih natpjeva originalno s ovog prostora. Svi su dobrodošli na sva događanja, nikoga se neće posebno pozivati

Što se tiče dječje Nove godine, već u 11 sati je okupljanje. Svirat će limena glazba, posjetit će nas Djed Mraz. Lani je sve bilo spontano, ljudi su bili zadovoljni jer se vidjelo da se nešto događa. Bilo nas je nekoliko iz mjesta koji su sve zamislili – pojašnjava nam Tijardović.

Kaže da se jaslice ne bi realizirale bez jedne donacije…

– Moram naglasiti da nam je za postavljanje jaslice puno pomogla Zrinka Roso, rođena Marin. Ona nam je donirala jaslice koje su nam od tada trajno ostale u vlasništvu. To je velika vrijednost. Ove godine nemamo problema s čuvanjem jaslica. Svi znaju što je lani nekoliko pojedinaca napravilo, no sada je sve u redu.

Pitali smo hoće li na Korešnici, po uzoru na tren, sljedeće godine možda “niknuti” koja božićna kućica…

– Radimo na tome, da malo prostor proširimo i da uvedeno nekakve sadržaje. Ove godine nam je pomogao Mjesni odbor Žrnovnica oko poklona koje ćemo dijeliti djeci i oko jelki. Tu su i građani koji su donirali, tko je koliko mogao. Jaslice su 90 posto izgrađene donacijama građana. Drago nam je da nešto možemo ponuditi svome mjestu, a mještani to očito prepoznaju – zaključio je Tijardović.

Dakle, djeco, ako nemate gdje dočekati 2018. godinu, Korešnica samo za djecu sprema veliki doček!

VEZANI ČLANCI:


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0