Stranke Pametno i FOKUS dogovorile su zajednički izlazak na predstojeće parlamentarne izbore. Suradnja ovih dviju stranaka građanima će pružiti mogućnost izbora novih političkih snaga koje mogu osigurati potpuni zaokret i izgradnju nove Hrvatske. Kako je istaknula predsjednica stranke Pametno Marijana Puljak, Hrvatska se trenutno nalazi na dnu Europske unije, a nužne promjene mogu joj osigurati samo novi ljudi i nove politike.

„HDZ i SDP su imali brojne prilike da osiguraju napredak ovom društvu, no sve su ih upropastili. Upravo zbog njih Hrvatska se danas nalazi na dnu Europe i zato građanima želimo ponuditi pravu alternativu i HDZ-u i SDP-u, koja se neće bojati provoditi konkretne reforme.

Mnogi ovih dana tvrde da predstavljaju alternativu, ali za razliku od njih mi se u svom političkom djelovanju nikada nismo kompromitirali lažnim obećanjima niti političkim kalkulacijama. Zagovaramo vrijednosti liberalne demokracije i želimo moderno i tolerantno građansko društvo, koje štiti manjine, poštuje različitosti i ljudska prava“, kazala je Puljak.

Kako je poručio predsjednik FOKUSA Davor Nađi, Pametno vrlo ozbiljno shvaća politiku, što u toj stranci izuzetno cijene. „Njihova principijelnost i naša usmjerenost prema rezultatima koju smo pokazali iskustvom u gradovima poput Svete Nedelje, Pirovca, Slatine, Svetog Ivana Zeline, Dugog Sela i drugdje su odličan spoj.

Produktivnost, porezno i regulatorno rasterećenje, transparentnost i podizanje kvalitete života koje smo uspješno realizirali u svojim sredinama želimo preslikati i na nacionalnu razinu“, izjavio je Nađi.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime