Gradonačelnik Vrgorca Ante Pranić je javno, na svom Facebook profilu, pohvalio rad direktora Komunalnog Vrgorac, Miljenka Polića.

Polić je postao direktor 1. srpnja 2017., kad je grad Vrgorac imao realizaciju projekata oko milijun kuna. U samo nekoliko mjeseci realizacija projekata završava na 5.9 milijuna kuna, kaže Pranić te napominje kako se radi o gradskoj tvrtki s najviše problema u koju je sigurno bilo teško uvesti red.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

– Danas sam s direktorom Komunalnog, Miljenkom Polićem posjetio sva gradilišta i pogledao sve projekte vezana za vodoopskrbu i odvodnju na našem području. Završavamo godinu sa skoro 6 milijuna kuna ulaganja.

Miljenko je imenovan direktom 1.7.2017. godine kada smo imali realizaciju projekata oko 1 milijun kuna. U samo nekoliko mjeseci realizacija projekata završava na 5.9 milijuna kuna. Uloženo je 4.7 milijuna kuna u odvodnju i rekonstrukciju pročistača, a 1.2 milijuna kuna u vodoopskrbu.

Završen je kanalizacijski sustav Vukovarske ulice, a trenutno se radi spoj ulice Hrvatskih iseljenika i ulice Put plane. Završena je sekundarna mreža i spoj objekata u ulici Pod Glavicom, a radovi se izvode u Hercegovačkoj. Saniran je spoj ulice Tina Ujevića i Domobranske i izvršen pregled kompletne kanalizacije grada. Krenulo se je sa sanacijom određenih puknuća. Kao što mogu svi uočiti dugogodišnji neugodni plinovi u centru grada su sanirani.

Radovi na pročistaču otpadnih voda realiziraju se maksimalno brzom dinamikom. Završava se idejni projek kanalizacije Dusina-Milošići, a službe su krenule u rješavanje imovinsko-pravnih odnosa na mnogim crpnim stanicama. Mnoge uporabne dozvole se ishoduju i budući projekti pripremaju.

U vrijednosti od 1.2 milijun kuna obnovljene su crpne stanice vodoopskrbe Kljenak 1, Kljenak 2 i Prapatnice 2. Uveden je novi sustav kontrole svih stanica 0-24 sata iz centrale u Vrgorcu. Reprogramirani su milijunski dugovi, a trenutno se radi na prijavi višemilijunskog projekta koji bi trebao smanjiti gubitke mreže. Nabavljena su čak tri nova automobila za inkasatorsku službu koja je prije morala obavljati posao s vlastitim vozilima.

U 2018.godini možemo očekivati puštanje kanalizacijske mreže i pročišćivača otpadnih voda u pogon, ali drago mi je danas vidjeti nacrte mnogih budućih projekata koji trebaju poboljšati vodooprskrbni sustav i smanjiti gubitke što će rezultirati smanjenjem cijene vode.

Komunalno je gradska firma sa najviše problema. Teško je uvoditi red u nered. Teško je nekada ostati smiren za vrijeme prozivanja. Bravo direktore! Odlični rezultati rada koji su nekada bili i po 12 sati dnevno. – napisao je Pranić.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0