Dovršen je očevid prometne nesreće koja se u nedjelju u 22:13 sati dogodila na Poljičkoj cesti kod zgrade HEP-a. Očevidom je rukovodila dežurna zamjenica općinskog državnog odvjetnika u Splitu u suradnji s policijskim službenicima i stalnim sudskim prometnim vještakom, a utvrđeno je da je preminula pješakinja cestu prelazila van obilježenog pješačkog prijelaza.

“Prema dosad utvrđenom, prometna nesreća se dogodila na način da je vozač motocikla (1995.) marke Yamaha splitskih registarskih oznaka krećući se Poljičkom cestom kod br. 73 iz smjera istoka u smjeru zapada vozeći lijevom srednjom prometnom trakom, neutvrđenom brzinom na 60 metara prije obilježenog pješačkog prijelaza udario pješakinju (1974.) koja se kretala iz smjera juga u smjeru sjevera izvan obilježenog pješačkog prijelaza, a kojom prilikom je iz svog smjera prešla četiri prometne trake te nastavila kretanje uslijed čega je motocikl udario u pješakinju. Na mjestu prometne nesreće utvrđeno je da su pješakinja i vozač motocikla kolima Hitne pomoći odvezeni u bolnicu, a pješakinja je preminula u bolnici u 23.06 sati”, priopćili su iz DORH-a.

Dežurna zamjenica općinskog državnog odvjetnika izdala je nalog za prometno-tehničko vještačenje, obdukciju tijela preminule te izuzimanje krvi i urina vozača motocikla.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime