Poznata voditeljica iskreno progovorila: “Mamina smrt mi je donijela golemo emotivno sazrijevanje”

Nakon majčine smrti kupila je kuću u Dalmaciji te je sada zove 'Maminom kućom'

Tatjanu Jurić (39) trenutačno gledamo kao voditeljicu emisije ‘Zdravlje na kvadrat’ na Novoj TV. Jedno vrijeme izbivala je s malih ekrana, ali sada kada se vratila kaže kako je ludnica i brzina rada i dalje ista.


– No to je čar medijskog posla općenito, a osobito televizije. Rokovi su jučer, često imaš dojam da nećeš stići obaviti sve što trebaš – organizirati sugovornike, snimiti materijal, pripremiti za montažu i slično, a onda se opet sve nekako posloži – rekla je za Večernji list.

Bez obzira što vodi emisiju o zdravlju, Tatjana već godinama živi zdravim životom.

– Kralježnicu sam ozlijedila još u srednjoj školi, zaradila herniju diska i od tada sam svjesna, želim li živjeti bez boli, vježbati jednostavno moram. Tako da se, po tom pitanju, trudim biti redovita. Nedavno sam počela vježbati tzv. lagree fitness, i to mi dođe kao prava terapija. Kad mi posao dopusti, trudim se kuhati doma i znati što u organizam unosim od namirnica, začina i masnoća, a sada, dolaskom proljeća, veselim se i suncu – lijepo vrijeme i mogućnost boravka na otvorenom čini nas aktivnijima, zadovoljnijima i zdravijima – ispričala je.

Tatjani je prije tri godine preminula majka nakon dugogodišnje borbe s Alzheimerom.

– Mamina mi je bolest osobno donijela golemo emotivno sazrijevanje i posložila prioritete na najbrutalniji način. Kad je član naše obitelji bolestan, bolesna je i čitava obitelj i odjednom se sve iz temelja mijenja. Kao i svaka druga bolest, i Alzheimer je ohol na svoj način – možda i više jer mogu proći godine do postavljanja dijagnoze, godine u kojima simptome bolesti pogrešno tumačiš kao loš dan, dio karaktera ili svojevrsno nezadovoljstvo svakodnevicom. Dok se snađeš u cijeloj situaciji, već pomalo bude kasno. Teško je zatim osjetiti koliko smo u bolesti prepušteni sami sebi, koliko smo mali i u nekom trenutku shvatiti koliko smo bespomoćni. Najvažnija poruka koju bih poslala onima koji se u svojoj obitelji nose upravo s Alzheimerom je to da – biti bolestan nije sramota. Nije sramota tražiti pomoć. Mnogi i dalje, upravo zbog ovoga, kažu mi u Udruzi Alzheimer, odbijaju potražiti pomoć – ispričala je Tatjana.Nakon majčine smrti kupila je kuću u Dalmaciji te je sada zove ‘Maminom kućom’.

– Naslanja se na rodnu kuću mog oca i nalazi se tik do predivne prirode u NP Krka. Bit će to lijepa obiteljska ljetna oaza, a moj brat, šogorica i ja šalimo se da će biti i dobra penzija. Jako se veselimo njezinu uređenju, epidemija nas je malo usporila, ali nadamo se da će radovi brzo početi – ispričala je.Voditeljica se prisjetila i nekih svojih televizijskih i radijskih gafova.

– Lupanje glavom o televizijski pult i pucanje od smijeha misleći da više nismo u programu uživo, a bili smo. Ili psovka koja mi je pobjegla u radijski eter, misleći da sam spustila mikrofon, a nisam. Tko radi, taj griješi; javni posao, javne pogreške, no nekako sam s godinama shvatila da gledatelji i slušatelji takvu nesmotrenost vole, pored svog profesionalizma, vole vidjeti i malo ljudskosti. Dogodi se – ispričala je.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
1
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime