Postignut dogovor između Ultre i Hajduka

Idućih godina se neće preklapati datum održavanja Ultre i utakmica Hajduka

Na današnjem sastanku između ogranizatora Ultre, predstavnika Grada i Hajduka postignut je dogovor o održavanju Ultra festivala. Sastanak su predvodili gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara, organizator festviala Joe Bašić i predsjednik Hajduka Ivan Kos.


Kako doznajemo Hajduk je dobio garancije da će svi postavljeni uvjeti biti ispunjeni, a ugovorom će se definirati svi detalji suradnje. Postoji i velika mogućnost da se Ultra održava u Splitu održava narednih 5 godina te se na tome radi intenzivno.

Tijekom sastanka je dogovoreno kako će se u budućnosti poštovati termini u kojima Hajduk igra europske utakmice, pa više neće dolaziti do preklapanja datuma održavanja festivala s utakmicama Hajduka u Europi. Ultra je pristala na sve kompormise, a Grad je moderirao sastanak da dođe do win-win situacije. Važno je napomenuti i da je u dogovoru i financijski paket koji će biti za sljedećih pet godina u slučaju održavanja festivala.

Dakle, Ultra će se održati na Poljudu od 14. do 16. srpnja.

Ultra ostaje

Nekoliko sati nakon sastanak i Grad Split je obavijestio javnost o detaljima dogovora s priopćenjem koje prenosimo u cijelosti.

Održavanje Ultra Europe festivala ove godine nije upitno, a postoji dobra volja svih zainteresiranih strana za njenim održavanjem  i sljedećih 5 godina u Splitu. Dogovor je postignut na današnjem radnom stanku  između predstavnika Grada Splita, HNK Hajduk te organizatora Ultre music Europe tvrtke MPG Live LTD koje su predvodili gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara, predsjednik Hajduka Ivan Kos te Joe Bašić, organizator manifestacije.

 Unatoč tome što nema gradskog proračuna, došlo je do kompromisnog rješenja po kojem Ultra Europe, kao strateški događaj za grad, Splitsko-dalmatinsku županiju i Hrvatsku u cjelini  ostaje u Splitu vjerojatno i sljedećih 5 godina, a pritom interesi Hajduka nisu dovedeni u pitanje.

Današnji dogovor rezultirat ce potpisivanjem  ugovora između svih zainteresiranih strana kojim ce se definirati svi detalji suradnje, između ostalog i  termin održavanja Ultre koji će se prilagođavati adekvatnijim terminom  s obzirom na Hajdukove obaveze. 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0