Pismo jednog oca Cesareovim roditeljima: “Razmislite kakve mu poruke ostavljate da ih čita kad odraste”

"Promislite, koliko dugo može trajati sreća nakon pobjede u ovakvom ratu?"

Slučaj Nine Kuluz i malog Cesarea već godinama puni stupce hrvatskih medija. Malo koji slučaj dodjele skrbništva nad djetetom je dobio ovoliku pozornost hrvatske javnosti. I dok jedni “navijaju” za majku i tvrde da je djetetu mjesto uz nju, a drugi upozoravaju kako se ocu uskraćuju njegova prava, našlo se i onih koji shvaćaju da ovo nije pitanje javnosti, već isključivo Cesareovih roditelja i nažalost, suda.


Jedan od njih je i otac koji se javio u našu redakciju, jer je prateći ovaj slučaj, osjetio potrebu poslati poruku roditeljima malog Cesarea. Njegovo pismo prenosimo u cijelosti.

Dragi roditelji,

molim vas, prestanite! Nemojte dobiveno vrijeme koristiti da produbite razdore kroz koje korača vaše dijete. Zidovi će mu postati previsoki, kako će tako vidjeti sunce? Morate zaustaviti spiralu zla koju godinama zajedno zabadate sve dublje u dušu svog djeteta. Zar ne vidite, ubit ćete ga! Još uvijek nije kasno da je zaustavite. Ovo odmah mora prestati!

Promijenite se! Osvijestite da sada koračate sve dalje od rješenja. Zaustavite ta nerealna nadanja koja vam ne daju da vidite stvarnost. Promislite, koliko dugo može trajati sreća nakon pobjede u ovakvom ratu? Preispitajte se, vode li vaši postupci uistinu cilju kojeg ste davno postavili?

Molim vas, razgovarajte daleko od javnosti. Sjetite se lijepih trenutaka svog zajedničkog života, dopustite drugome da pogriješi, zatomite ego. Vaše dijete to zaslužuje! Ne budite robovi prošlosti, prihvatite sadašnjost, razmišljajte o budućnosti vašeg djeteta. Potražite način da vaše dijete dugoročno bude što sretnije. Poštedite ga vaših obračuna o kojima će čitati istražujući svoje djetinjstvo. Prestanite gomilati to smeće. Razmislite kakve mu poruke ostavljate da ih čita kad odraste. Budite mu uzori, pokažite sada vrijednosti koje mu želite usaditi.


Vas dvoje zajedno jače je od svih institucija i svih nepravdi. Jedino vi imate moć zaustaviti ovo ludilo koje nikome ne odgovara, a šteti vašem djetetu. Zar ne vidite da hoda prema provaliji! Promijenite se. Imate priliku svom djetetu pokazati kako se iz najsurovijih međuljudskih odnosa može izaći kao velik čovjek. Bit će ponosan. Vi to možete, sve ove godine pokazale su da ste uporni i jaki.

RoditeljMoja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0