Popodne lokalno prolazno nevrijeme uz mogućnost tuče, temperature rastu i iznad 30 stupnjeva!

I dani vikenda proteći će u znaku stabilnog vremena u većini predjela, ali će ipak biti lokalnih grmljavinskih nestabilnosti u popodnevnim satima

Petak je donio vrućine dijelu Dalmacije. Tako prvi dani lipnja protječu u znaku stabilnog vremena uz temperature zraka koje su više od prosjeka za ovaj dio godine. Odražava se to i na temperaturu mora. Površinske temperature tijekom petka bile su većinom od 21 do 23°C, a na sjevernom Jadranu prvi put ove godine mjestimice je izmjereno čak 24°C!


I dani vikenda proteći će u znaku stabilnog vremena u većini predjela, ali će ipak biti lokalnih grmljavinskih nestabilnosti u popodnevnim satima.

U subotu ujutro posvuda pretežno sunčano. Na moru je mjestimice moguća sumaglica. Danju će lokalno biti jačeg razvoja naoblake. U dijelovima Dalmatinske zagore i ponegdje uz obalu popodne će biti pljuskova i grmljavine, mjestimice i jačeg grmljavinskog nevremena uz mogućnost tuče. Prema večeri posvuda stabilno. Noću tiho ili slab burin, danju će puhati slab do umjeren maestral koji će ponegdje na moru prolazno biti pojačan. Prestat će prema večeri, kada će ponovno biti uglavnom tiho. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 13 do 17°C, uz obalu i na otocima od 18 do 21°C. Najviše dnevne temperature većinom od 26 do 31°C.

Nedjelja donosi pretežno sunčano vrijeme. Popodne u Zagori umjeren razvoj oblaka, samo je iznimno ponegdje moguć slab i prolazan pljusak s grmljavinom. Noću tiho ili burin, danju će puhati slab do umjeren maestral. Jutarnje temperature zraka bez veće promjene, najviše dnevne većinom od 25 do 30°C.

Natprosječno toplo zadržat će se i sljedeći tjedna, a u utorak će zapuhati jugo.

Opširniju tjednu prognozu vremena čitajte u ponedjeljak na našem portalu.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0