POMORSKA NESREĆA Izgorjela i potonula jahta, putnici izbjegli veću tragediju!

Zapaljena jahta je uz pomoć mještana odvezana i otegljena na sredinu kanala gdje je gašenje požara na njoj nastavljeno.

Motorna jahta ‘Lory’ dužine 23 metra koja je plovila pod talijanskom zastavom u potpunosti je izgorjela u požaru koji je noćas oko 1.30 izbio navodno u strojanici, dok je bila na vezu u uvali Kobaš.


Prema informacijama Policijske uprave dubrovačko-neretvanske u trenutku izbijanja požara na brodu su se nalazili kapetan broda i član posade koji su pokušali vatru staviti pod kontrolu, no u tome nisu uspjeli. Srećom prošli su bez ozljeda. Slijedi policijski očevid koji bi trebao utvrditi uzrok požara, javlja Dulist.

Inače, gašenje je trajalo cijelu noć, no bez uspjeha. Jahta je u potpunosti izgorjela i na kraju, nešto iza 6 sati, i potonula. Prema neslužbenim inforrmacijama, nakon što su kapetan broda i član posade uvidjeli kako neće uspjeti ugasiti požar navodno su uz pomoć mještana oteglili brod na nekih 200, 300 metara od obale kako ne bi ugrozio druga plovila, ali i kako se požar ne bi proširio na kopno. Inače na jahti su bila četiri putnika, državljana Austrije koja su se u trenutku izbijanja požara nalazila na kopnu.

Županijski operativni centar u slučaju onečišćenja mora, javljaju iz Županijskog centra 112 Dubrovnik, trenutno radi na uklanjanju onečišćenja i sprečavanju daljnjeg otjecanja nafte iz rezervoara.

 


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0