POMOĆ SLABOVIDNIM: Želimo prikupiti sredstva za osnivanje i opremanje kabineta asistivnom tehnologijom za vježbanje vida

Projekt su podržali Filip Jurišić iz Jedriličarskog kluba Mornar, plivačica maratonka Dina Levačić i Marina Maleš, trenerica Odbojkaškog kluba Split

Udruga ‘…i djeci s ljubavlju’ nastavila je u Splitu s projektom ‘Želimo vježbati vid’ kojeg je pokrenula u Rijeci prošle godine.


Djelovanjem diljem Hrvatske proširili su aktivnost na područje Splitsko-dalmatinske županije, za koju je nadležna partner Hrvatska udruga slabovidnih ‘Vidim’. Prezentiran je projekt u Udruzi Mi, o čemu je govorila Livia Mjeda, predsjednica Udruge ‘… i djeci s ljubavlju’.

– Glavni cilj je prikupljanje sredstava za osnivanje i opremanje kabineta asistivnom tehnologijom za vježbanje vida, s educiranim i stručnim osobljem – kazala je Mjeda.

– Nacionalni projekt ‘Želim vježbati vid’ pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Kolinde GrabarKitarović i pod Ministarstva za demografiju, uz podršku Ministarstva zdravstva i Nacionanog zavoda za javnos zdravstvo, uključila je gradove Rijeku, Pulu, Zagreb, Osijek i Split kako bi se u suradnji s Hrvatskom udrugom slabovidnih osoba ‘Vidim’ pridružili u nacionalne projekte kroz gradove i aktivnosti – kazala je Livia Mjeda.Predsjednik Udruge slabovidnih osoba ‘Vidim’ Marko Klarić istaknuo je značaj hvale projekta te zahvalio svima na podršci.– Bitna nam je suradnja cijele lokalne zajednice s područja Splita, posebno suradnja medija, praćenje daljnjih aktivnosti i uključenost institucija koje su danas pokazale volju i želju da dođu. To su predstavnici grada, županije, Filip Jurišić iz Jedriličarskog kluba Mornar, plivačica maratonka Dina Levačić i Marina Maleš, trenerica Odbojkaškog kluba Split. Sve te osobe su pokazale volju da se zajedničkim snagama napravi dobro i pomogne. S takvom koordinacijom jedino možemo napraviti prave stvari – istaknuo je Klarić.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime