Pomoć koncesionarima u doba korone: Evo kako će im Županija izaći u susret

"Podržavamo svaki vid pomoći, ali nismo za to da se ide na moratorij i odgodu nego na oprost redovnim platišama, a da se ostalim ne izlazi u susret na ovaj način", kazao je Skoko

Među točkama 32. sjednice Županijske skupštine SDŽ bio je prijedlog posebnih mjera za koncesije na pomorskom dobru u cilju prilagodbe uvjetima u vrijeme epidemije koronavirusa.


Privremeni pročelnik Upravnog odjela za turizam i pomorstvo SDŽ Stipe Čogelja obrazložio je prijedlog.

Stipe Čogelja

– Predlažemo da se za sve koncesije na pomorskom dobru kojima je davatelj koncesije Splitsko-dalmatinska županija, sukladno ugovorima o koncesijama, određuje da se stalni dio koncesijske naknade za 2020. godinu od koncesionara koji imaju koncesiju na pomorskom dobru za gospodarsko korištenje može naplatiti u 3 tri obroka.

Tako bi 1. obrok dospio na naplatu do 1. rujna 2020. godine, drugi do 1. rujna 2021. godine i treći do 1. rujna 2022. godine.

Radi se o svojevrsnom moratoriju na fiksni dio koncesijske naknade – kazao je Čogelja.

Podržavamo svaki vid pomoći, ali nismo za to da se ide na moratorij i odgodu nego na oprost redovnim platišama, a da se ostalima ne izlazi u susret na ovaj način – kazao je Igor Skoko (Pametno).


Igor Skoko

– Prijedlog je hvalevrijedan i koncesionarima će pomoći u sadašnjoj situaciji. Jedinicama lokalne samouprave koji izdaju koncesijska odobrenja predlažemo da iziđu s istim prijedlogom kao što je napravila županija – rekao je Filip Vidulin (HDZ).

Filip Vidulin

Prijedlog je prihvaćen s 30 glasova za.koncesije-covid

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime