Poljak ljubavnicu pretukao, bacio u more i pustio da se utopi

U svojoj obrani optuženi je ovaj slučaj opisao kao nesretan dodajući kako mu je kumovala teška duševna bolest njegove prijateljice. Naveo je i kako mu je ona, dok je u potpalublju 8,5 metarskog glisera popravljao jedan od dvaju motora, nestala s broda

Dva i pol mjeseca nakon što je poljski državljanin P.P.P. (52)  uhićen zbog sumnje da je na gliseru u Zadarskom kanalu, nedaleko  obale otoka Ugljana, pretukao 38-godišnju prijateljicu J.M.A., s kojom  je bio u ljubavnoj vezi, te je potom bacio u more i pustio da se utopi,  Županijsko državno odvjetništvo u Zadru protiv njega je podiglo optužnicu zbog kaznenog djela ubojstva, piše Zadarski list.


– Okrivljenika se tereti da je 6. lipnja 2017. godine na brodu u srednjem  kanalu između otoka Ošljaka i mjesta Kali na otoku Ugljanu, 38-godišnjoj poljskoj državljanki zadao najmanje 14 udaraca po tijelu i glavi  (ozljede u vidu krvnih podljeva i krvarenje meke moždane ovojnice čeono obostrano), nakon čega ju je gurnuo u more što je rezultiralo smrću  oštećenice (utapljanje), navodi zadarski ŽDO, na čiji zahtjev je sudac istrage Županijskog suda u Zadru Poljaka zadržao u istražnom zatvoru još  6. lipnja. Mjesec dana kasnije produljen mu je istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i osobitih okolnosti koje opravdavaju opasnost od ponavljanja djela.

Nakon uhićenja Poljak je zadarskom tužiteljstvu, u nazočnosti odvjetnika po službenoj dužnosti, Milana Petričića, dao iscrpnu i detaljnu  obranu opisujući nesretan slučaj kojem je kumovala teška duševna bolest njegove prijateljice. Tvrdio je kako ju je pokušavao spasiti, ali da u tome zbog valova i vjetra nije uspio, već se i sam našao u pogibeljnoj situaciji. Njega su iz mora, iscrpljenog i iznemoglog, izvukli njemački jahtaši  koji su sasvim slučajno naišli. Upravo su oni o nesreći u moru prvi izvijestili Nacionalnu središnjicu za traganje i spašavanje na moru u Rijeci, a  kako im je Poljak, za kojeg su procijenili da je u stanju šoka, kazao da mu  je nestala prijateljica s kojom je bio na gliseru, u potragu za njom odmah  su uključena zadarska Pomorska policija, Lučka kapetanija, ali i MORH- ov “pilatus”, budući da se bližio sumrak.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0