POLICIJA POZVALA NA OPREZ Provalio u stan u Splitu i otuđio novac i nakit u vrijednosti 30 tisuća kuna!

Tijekom kolovoza ove godine zabilježen je porast provala u domove na području Splitsko-dalmatinske županije

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježena je prijetnja,
pet oštećenja tuđe stvari, četiri teške krađe, deset krađa i šest požara.


U odnosu na sigurnost cestovnog prometa, tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske zabilježeno je šesnaest prometnih nesreća, od kojih devet s materijalnom štetom. Jedna osoba je smrtno stradala. Jedna osoba je teže a deset osoba je lakše ozlijeđeno.

Jučer tijekom jutra nepoznati počinitelj provalio je u prostorije stana u fra Boninoj ulici u Splitu. Otuđio je novac i nakit, a počinjena materijalna šteta se procjenjuje na oko 30 tisuća kuna. U tijeku su policijski izvidi.

– Na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom 2016. i 2017. godine bilježi se smanjenje kaznenih djela provala u domove, međutim tijekom kolovoza ove godine zabilježen je porast takvih kaznenih djela. Stoga koristimo ovu priliku da apeliramo na građane da zaštite svoje domove od provala i krađa jer počinitelji vrlo vješto koriste nepažnju građana i njihovo uvjerenje da se to ne može njima dogoditi.
Pa tako savjetujemo da na ulazna vrata ugradite dvije različite cilindrične brave s tim da uložak brave bude u razini vanjske plohe vrata. Po mogućnosti na vrata stana postavite sigurnosni lančić, širokokutnu špijunku i interfonski uređaj. Vrijedne predmete ne ostavljajte i ne držite u neposrednoj blizini prozora i vrata.

Kada napuštate stan i ostavljate ga bez ukućana obavezno zaključavajte protuprovalna vrata – ne povlačite ih, to nije dovoljno. Mogućnost da ukradene predmete dobijete natrag veće su ako ste u stanju precizno ih opisati. Zapišite tvorničke brojeve (identifikacijske oznake) vrednijih tehničkih aparata i predmeta, a nakit, krzno, slike i slične predmete fotografirajte – popis i fotografije čuvajte na skrovitom mjestu.
Također održavajte dobre odnose sa susjedima.
Posebno ističemo da svako neprijavljivanje i uskraćena izjava žrtve ili svjedoka može pridonijeti da se na istom području ponovi kazneno djelo koje se moglo spriječiti. Stoga dojavite policiji na broj 192 svoja opažanja o sumnjivim i nepoznatim osobama-priopćeno je iz PU splitsko-dalmatinske.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0