Na plaži Kaštelet već danima rade teški građevinski strojevi. Vlasnik Obojene svjetlosti, Dragan Jurišić Jenki, malo po malo uklanja sve što je kroz zadnja desetljeća na plaži napravio. Nakon štekata Obojene svjetlosti, srušio je betonirani mul, a palme jednu po jednu izvadio i prebacio ispred kafića.

Cijelo to vrijeme, unatoč velikom interesu javnosti, nitko ga nije ometao. Jutros je na Kaštelet ipak stigla policija.

“Ovako razbojnici dolaze”

Prema riječima Dragana Jurišića Jenkija, oko 8 sati je stigla građevinska inspekcija u pratnji 5,6 policijskih vozila koji su “okupirali” cijelu plažu i nisu dopuštali nikome da se približi platou.

Najavili su mu rušenje dijela nadstrešnice uz objekt Obojene svjetlosti. Jenki tvrdi da je sve legalno, osim ostakljenja nadstrešnice.

– Pogledajte koliko ih je došlo, kao da igra Dinamo – Hajduk. Ovako razbojnici dolaze, upadaju u kuće i stanove i iseljavaju ljude. Ja ne znam što je našem gradonačelniku da on dopušta da se ovo sve ruši i devastira. – komentirao je Jenki dodajući kako je dio za koji su mu najavili rušenje legalan.

–  Taj vanjski dio nadstrešnice je u sklopu građevinske dozvole. Imam i pečat, ali oni to ne poštuju. Stakla sam stavio nelegalno i ponudio sam se da ih srušim, no oni ne pristaju na to. Suglasnošću grada od 2005. ovaj objekt je prešao na firmu Affectus i oni su u posjedu, a ne ja. Oni nisu tu firmu obavijestili, već su isključili vodu i struju, ljudi ne mogu raditi, ja ne znam što se ovo događa. – rekao je vidno uzrujan Jenki.Na kraju je postignut dogovor između ugostitelja i građevinske inspekcije. Jenki ima dva dana da ukloni ilegalno izgrađene dijelove objekta, a za to vrijeme će mu biti isključena voda i struja.

VEZANI ČLANCI


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0