Poduzetnik optužen za gospodarski kriminal: Oštetio državu za preko dva milijuna kuna

Sumnjiči ga se za utaju poreza i carine, povredu prava iz socijalnog osiguranja, neisplatu plaća i povredu obveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga

Služba kriminalsitičke policije PU dubrovačko-neretvanske je dovršila kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom kojeg se sumnjiči za više kaznenih djela iz oblasti gospodarskog kriminaliteta i to zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju, utaju poreza i carine, povredu prava iz socijalnog osiguranja, neisplatu plaća i povredu obveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.


Sumnjiči se da je kao direktor trgovačkog društva čije je sjedište na Korčuli, tijekom 2016. i 2017. godine na razne načine prihod trgovačkog društva, naplaćen u gotovom novcu, prisvajao za sebe, koristio za plaćanje vlastitih troškova i plaćanje rashoda poslovanja, a da taj novac nije prikazao u poslovnim knjigama.

Nadalje, sumnjiči se da, u cilju izbjegavanja plaćanja poreza, nije izdavao račune za svaku pruženu uslugu kako bi prikrio stvarno ostvaren promet te je plaće djelatnicima isplaćivao u gotovom novcu iz ostvarenog gotovinskog prometa u cilju izbjegavanja plaćanja obveznih doprinosa te poreza na dohodak.

Također se sumnjiči da kao odgovorna osoba trgovačkog društva u poslovne knjige društva nije uredno evidentirao sve poslovne događaje.

Opisanim kaznenim djelima pričinjena je ukupna materijalna šteta u iznosu od preko 2 milijuna kuna.

Policija protiv osumnjičenog podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvo.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0