U samom finišu, u posljednjih pet, šest minuta derbija 5. kola HT Premijer lige Zadar je na Gripama svladao Split sa 80:67 (20:18, 18:21, 14:17, 28:11).

Split je, nakon izjednačene utakmice u kojoj je imao i prednost 54:48, u posljednjih šest minuta ušao s vodstvom 60:58, a onda se Zadar razigrao. Ive Ivanov u tim trenutcima bio je nezaustavljiv (17 poena, 10 skokova, 5 asistencija) i ugasio je svaku nadu “Žutima”.

Pavle Marčinković (17 poena, 10 skokova, 3 asistencije), zajedno s Mateom Kedžom (15 poena) dugo je vukao Splićane, ali kada je nestalo snage popustila je i koncentracija i to je Zadar iskoristio.

– Nikada nije lako dobiti Splita u Splitu, puno nam znači ova pobjeda i podstrek nam je za daljnji rad. Utakmica je mogla otići i na drugu stranu, Splitu je u jednom trenutku ponestalo koncentracije, mi smo pogodili neke važne šuteve i utakmica je otišla u našem smjeru. Drago mi je što je dvorana bila popunjena – rekao je Zadrov trener Danijel Jusup.
Ante Grgurević bio je svjestan da je njegova momčad bila vrlo blizu.

– Držali smo se veći period, čestitam mojim momcima, koji su se junački borili. U jednom kratkom trenutku smo pali i sve prosuli, a Zadar ima kvalitet. Lagano su prelomili utakmicu. Šteta za nas – kazao je Grgurević.

Inače, na Gripama je bilo puno emocija, prije utakmice legendarni trener Božidar Maljković dobio je priznanje povodom ulaska u Kuću slave splitskog sporta, uručio mu ga je nekadašnji splitski gradonačelnik Jakša Miličić, a Gripama je odzvanjalo “Božo, Božo”.

Bila je to kulminacija ugodne splitske nedjelje koja je započela u jutarnjim satima turnirom za osnovce HEP moja škola – moj koš, pa je u velikom amfiteatru Medicinskog fakulteta održana promocija knjige “Prvoplastika” i obilježeno 30 godina od osvajanja titule prvaka Europe. Knjiga “Prvoplastika” autora Marija Garbera postala je pravi hit, u velikoj koloni čekali su mnogi koji vrijedno djelo žele imati u svojoj biblioteci, a od ponedjeljka će biti u prodaji u prostorijama KK Splita.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime