ČEKA IH DUGA NOĆ Požar kod Kistanja još nije lokaliziran, na terenu 77 vatrogasaca!

Na terenu je 65 vatrogasaca, a u pomoć su im stigla i 3 kanadera i 3 air tractora

U 14:25 su šibenski vatrogasci zaprimili dojavu o požaru u zaseoku Mjerkači kod Kistanja.


Foto: Mario Mušterić

Gori uglavnom trava i nisko raslinje. U jednom trenutku su u opasnosti bile i kuće, ali vatrogasci su uspješno zaustavili širenje u tom smjeru.

22:20 Stožer civilne zaštite Općine Kistanje, nakon održanog sastanka večeras u 19,45 sati konstatirao je da požar koji je danas buknuo na području općine Kistanje oko 14 sati, večeras do 20 sati i dalje nije lokaliziran.

Na gašenju je angažirano ukupno 77 vatrogasaca i pet kanadera.

Požar nošen vjetrom kreće se u dva pravca; od sela Mjerkači prema Smrdeljima i selu Tomasovića Stanovi, drugi prema Nacionalnom parku ‘Krka’ i gradu Skradinu , gdje se proširio iz pravca zaseoka Verovići i Tepići. Ističu da je osigurana logistika za 77 ljudi (voda, hrana i drugo), a sva raspoloživa mehanizacija je u stanju pripravnosti, prenio je Šibenik in.

Do sada nema štete na objektima niti ozlijeđenih ljudi. Radnici HEP-a su na terenu, a struju će uključiti kada dobiju suglasnost DUZS-a, s čijim predstavnicima su u kontaktu – poručili su.


19:00 Na terenu je ponovno povećan broj vatrogasaca. Trenutno ih je na terenu 65, a u pomoć su im ponovno došle zračne snage. Točnije 3 kanadera i 3 air traktora.

18:30 Obzirom da vjetar otežava gašenje požara, na terenu se povećava broj vatrogasaca koji se bore s vatrenom stihijom. Sada ih je na terenu 55,a pomaže im jedan kanader i tri air tractora.16:30 Na požarištu ostaje isti broj vatrogasaca, ali jedan kanader povlači se radi požara u Pločama.

14:30 Na požarište je izišlo 37 vatrogasaca s 13 vozila, dva kanadera, a pozvana su i tri Air Tractora.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/vatrogasciheroji/videos/791493727677598/” bottom=”30″]

Kako doznajemo od dežurne vatrogasne službe, izgorjelo je 80 hektara trave i niskog raslinja, požar još uvijek nije lokaliziran, a vatrogasci ulažu napore kako se požar ne bi proširio na NP Krka.

U popodnevnim satima izbio je požar na lokaciji Bijeli Vir – Glušci kod Metkovića. Na požarište su poslana dva kanadera Oružanih snaga, javlja MORH.

Uz gašenje požara u Metkoviću i u Kistanju, zračne snage sudjelovale su danas i u gašenju požara na Dinari. Vatru koja je buknula na lokalitetu Vještić Gora – Katića Tori gasila su tri AirTractora.

Pyrocumulus oblak. Foto: Bruno Fantulin

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/vatrogasciheroji/videos/791509677676003/” bottom=”30″]

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0