Parkirališni kaos u Stobreču: “Projektno rješenje uskoro će biti predano gradonačelniku na potpis”

"To područje može doći pod naplatu i po postojećoj odluci radi se o zoni 3"

Bliži se blagdan sv. Lovre, zaštitnika Stobreča. Slavlje započinje u četvrtak (10. kolovoza) jutarnjom procesijom oko starog dijela Stobreča, nakon čega slijedi svečana misa. Navečer na stobrečkoj rivi ovog povijesnog mediteranskog gradića slijedi fešta na kojoj će nastupiti, ni više ni manje, nego Mate Bulić.


Kao i svake godine, tisuće posjetitelja će se sliti toga dana u Stobreč, a kao i uvijek, tražit će se parkirališno mjesto više. Međutim i “normalnim” danima u Stobreču postoji golem problem s parkiranjem, osobito na rivi i na potezu oko mjesne crkve. Nesavjesni građani znaju svakako parkirati svoje vozilo, što često ometa normalno odvijanje prometa, a neki idu toliko daleko da na samoj rivi bez ikakve potrebe parkiraju vozilo po pola dana, pa čak i više.

“Svako malo zbog parkirališnog kaosa na stobrečkoj rivi imamo zastoje Prometovih autobusa, a pate i ostali sudionici u prometu. Do kada će se tolerirati ovakvo stanje” – upitala se naša čitateljica.

Odgovor smo potražili od Marka Bartulića, direktora splitske gradske tvrtke “Split parking”.

– Imamo zaista lošu situaciju na rivi na Stobreču. Mene se često zove iz Grada da postoji problem na tamošnjoj rivi, tamo ljudi negoduju zato što pojedinci ujutro dođu sa svojim vozilima, dok još ima mjesta, sjedaju u nekakve kombije, idu raditi cijeli dan, a vozila ostaju parkirana tik uz plažu.

Iz Grada je došao nalog na napravimo projektno rješenje. Ono će biti brzo gotovo, predat ćemo ga nadležnom odjelu Grada Splita, a on će ga dati na potpis gradonačelniku. To područje može doći pod naplatu i po postojećoj odluci radi se o zoni 3.


Postojeća odluka, dakle, omogućuje uvođenje naplate isključivo u interesu građana, evo i u Stobreču. Ako je to do sada bilo moguće, onda što smo to promijenili s ovom novom odlukom? – upitao se Bartulić.

Nadamo se da Stobrečani s parkirališnim kaosom neće ući u sljedeću turističku sezonu.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0