Pametni otoci u Hrvatskoj jučer, danas, sutra – razvojne mogućnosti otoka Visa

Otočni sabor i Udruga SVIMA uputili su poziv predstavnicim udruga, javnih ustanova i organizacija na sudjelovanje na javnoj tribini

Otočni sabor i Udruga SVIMA uputili su poziv predstavnicim udruga, javnih ustanova i organizacija na sudjelovanje na javnoj tribini. Njihov poziv prenosimo u cijelosti.


Otočni sabor i Udruga SVIMA pozivaju predstavnike/ce udruga, javnih ustanova i drugih organizacija s otoka Visa te svu zainteresiranu javnost na sudjelovanje u radu stručnog skupa/javne tribine, koja će se održati 27. lipnja 2017. godine s početkom u 10:00 h, prostori Veleučilišta VERN’, Viškog boja 10, Vis.

Nastavno na relevantne inicijative na razini Europske unije, stručni skup / javna tribina ima za cilj adresirati razvojne prilike otoka Visa vezane uz koncept „pametni otoci“ te spajanje lokalnih inicijativa i resursa s institucionalnim okvirom podrške na županijskoj, nacionalnoj i europskoj razini.

Pod konceptom „pametni otoci“ smatraju se mali europski otoci koji se odlikuju održivim lokalnim gospodarskim razvojem i naporima za podizanjem kvalitete života te koji, kao takvi, postižu izvrsnu održivost u više ključnih područja: gospodarstvu, mobilnosti, energetici, zaštiti okoliša, informacijsko-komunikacijskim tehnologijama i obrazovanju ljudskog kapitala.

Udruga SVIMA i Otočni sabor

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0