Pala i koncesija za Bene, Kerumov nećak morat će ponovno tražiti da mu je otac dodijeli

Poništenje koncesije zatražilo je Društvo Marjan

Čini se kako je Povjerenstvo za dodjelu koncesija Splitsko-dalmatinske županije u priličnoj žurbi sastavljalo svoje prijedloge za posljednju sjednicu Županijske skupštine u starom sazivu.


Ne samo da je zbog brojnih nepravilnosti srušena koncesija za Zlatni rat na Braču, Ministarstvo mora srušilo je i koncesiju za splitsku plažu Bene, koja je dodijeljena u ruke Kerumovom nećaku Igoru Sapunaru, sinu predsjednika Skupštine Petroslava Sapunara, samo što se to doznalo dva dana poslije nakon što je u Sudskom registru izvršena promjena vlasnika tvrtke, piše Index.

Izdali koncesiju bez suglasnosti Ministarstva zaštite okoliša

Poništenje koncesije zatražilo je Društvo Marjan. Uočili su, naime, da prijedlog koncesije nije dostavljen Ministarstvu zaštite okoliša na suglasnost. Upravo to konstatirala je i inspekcija Ministarstva mora, koja je naložila Skupštini da poništi odluku i ponovno provedu proceduru.

Petroslav Sapunar nastavlja i u novom sazivu voditi Skupštinu, a vjerojatno će biti i član Vijeća za koncesije. Kada ga je novinar Indexa prije koji mjesec pitao je li znao da će mu sin preuzeti tvrtku kojoj je dodijelio koncesiju za Bene, Sapunar je kazao da sa sinom ne priča o njegovim poslovnim planovima i da ima previše i svog posla.

– Mogao sam eventualno tek nešto naslućivati – kazao je tada Sapunar.

Društvo Marjan tražilo je i inspekcijski nadzor za plažu Kašjuni, koju je dobio HDZ-ov veteran Ante Dolić. Nisu još dobili odgovor što je s tim.


U Županiji danas nije bilo komentara na još jednu ukinutu koncesiju, javlja Index.

Kašjuni

 Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0