PAHULJE NADOMAK SPLITU Bura nosi snijeg s Mosora, na Dinari osjet hladnoće pao na -24 stupnja

Podjednako hladno, povremeno uz umjerenu do jaku buru bit će i tijekom nedjelje

Hladna kontinentalna zračna masa preplavila je posljednja 24 sata naše područje, pa je nakon dugog niz iznimno toplih dana konačno uslijedilo zahlađenje koje je vratilo temperature unutar klimatoloških granica za početak zime.


Subota je protekla u znaku poluoblačnog, većinom suhog i vjetrovitog vremena. Prema podacima DHMZ-a, u Makarskoj su tijekom dana izmjereni olujni udari do 108, a u Čilipima do 104 km/h. Na postaji Split Marjan bura je imala olujne udare do 86 km/h.

Bura u Orebiću

U 21 sati u cijeloj Dalmaciji temperature zraka su od +1°C ponegdje u Zagori do 7°C ponegdje uz obalu i na otocima. Još hladnije je u planinama. Primjerice, večeras je na Promini -3°C, a na Dinari (planinarsko skloništa Pume) -11°C. Uz olujne udare bure osjet hladnoće je tamo pao na -24°C!

Temperature zraka u 21 sat u Dalmaciji (Pljusak.com)

Iako je ciklona centrom daleko iznad Grčke, nad Dinaridima se povremeno javljala orografska naoblaka. Ona je nekoliko centimetara snijega donijela velikom dijelu susjedne BiH. U Hrvatskoj je povremenih pljuskova snijega ili pojave da snježne pahulje lete nošene burom, bilo u Lici i Dalmaciji. Rijetko koje područje se zabijelilo, uglavnom sam pogranični dio s BiH.

Snijeg je u subotu ujutro malo i prolazno zabijelio Gornje Sitno

Zanimljivo, tijekom dana i večeras pojave slabog snijega nošenog burom bilo je na Braču, Korčuli, dijelu Makarske rivijere, ali i područjima uz ili na Mosoru poput Žrnovnice, Sitnog i Dubrave.

Podjednako hladno, povremeno uz umjerenu do jaku buru bit će i tijekom nedjelje.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
01 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime