PADAJU REKORDI Split pod “opsadom”: Izvanredne linije za otoke, rekordan broj dolazaka u zračnoj luci

Sudeći prema broju dolazaka, ušli smo u srce turističke sezone


Kraj srpnja označavaju rekordne brojne dolazaka u splitskoj trajektnoj i zračnoj licu. Samo se u trajektnoj luci Split u dva dana vikenda očekuje oko 145 tisuća putnika. Radi se o najvećoj brojci u dosadašnjem tijeku godine, a prema riječima Jelene Ivulić, voditeljice Jadrolinije agencije u Splitu, taj broj bi mogao i rasti u prvom dijelu kolovoza.


– Tijekom subote i nedjelje kroz splitsku trajektnu luku proći će 87 tisuća putnika i oko 17 tisuća vozila. Radi se o uvjerljivo najvećoj brojci ovog ljeta i ove godine, no prema svemu sudeći, brojke će biti još veće sljedećih nekoliko vikenda u kolovozu. Zbog priljeva putnika koji putuju za Brač, uveli smo izvanrednu liniju do Supetra, a bude li potrebno, isto ćemo napraviti i za druge srednjodalmatinske otoke – kazale je Ivulić.

Iako je cestovni promet oko splitske gradske luke gust i povremeno se stvaraju gužve, za sada nema tragova prometnog kolapsa kakav se znao događati ovog srpnja.

Gotovo identična situacija kao u trajektnoj luci jer u Zračnoj luci Resnik.

Potvrdio je to Mate Melvan, voditelj Službe prihvata i otpreme na Resniku. Kazao je da će danas u Split sletjeti 111 zrakoplova, u nedjelju 96, a kroz luku će oba dana vikenda proći oko 58 tisuća putnika, što rekordna brojka za dosadašnji dio godine. Sve pokazatelji upućuju da će ovogodišnje brojke biti još malo bolje od rekordnih lanjskih.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime