Ovogodišnji Splitski krnjeval se odlučio više pozabaviti splitskim a manje turističkim problemima. Tako se okupio dio ekipe iz Centra plesa, DNFa, HNK, GKL, čak i iz najpopularnije splitske serije Carstva Ladovine da precizno dijagnosticiraju uzroke ovih elementarnih neugoda u Gradu.

Meštrovica je Šumska vila sa vilinskom glasom – mlada pjevačica Albina Grčić, inače studentica povijesti i engleskom, a ovo ljeto je osvojila i prvo mjesto u pjevanju na natjecanju u Sloveniji.

Za meštra je pozvala Batmana da spasi ovaj Geto City. A njega odlično glumi glumac GKL Split Franjo Đaković poznatiji pod alter egom Miljenka Stošića iz Carstva Ladovine.

Svi skupa će se prebaciti sa Marjana u Čarobnu šumu Đardina.

Predaja ključa grada počela je Krnjevalskim vjenčanjem – tradicionalnom prigodnom predstavom u kojem se već detektiraju neki problemi koje optimistični karnevalisti nasljeđuju od grada u svoju vladavinu kao kosture iz ormara, a imaju samo deset dana vremena da prepoznaju pravog Krnju kojeg ćemo otkriti u Šentenci na pokladni utorak.

Sudionici krnjevalskog vjenčanja:
Meštrovica: Albina Grčić // Šumska villa
Meštar: Franjo Đaković // Batman
Sudac // Karlo Erceg
Šumske ville: Barbara, Nastja, Polina, Marijana
Gradonačelnik Andro Krstulović Opara – Kum
Alijana Vukšić, direktorica TZ Split – Kuma

Cijeli tekst krnjevalskog vjenčanja prenosimo u cijelosti i autentično:

NARATOR: Jednom davno na prošlom Krnjevalu, zli Podkurnjak uhvaćen je i spaljen je na Gatu. No zbog preglasne techno glazbe nitko nije čuo njegove posljednje riječi: I’ll Be Back, opjevano kao: „Vraćam se Marjane tebi“.

Vratio se Podkurnjak i uništio šumu i sve prastanovnike Marjana tjera u Irsku uz posljednji pozdrav „Za Irsku spremni!“; Tigra i Tovara iz Zološkog vrta, Vepra Špira, Paškare, uhljebe na mutnoj vodi i sve šumske vile.

Tužna Šumska vila kojoj je kuća posječena spustila se u Čarobnu šumu u Đardinu i sa svojim vilama želi okupiti cili Split da oslobode Marjan od Podkurnjaka i posade novu šumu.

U pomoć je pozvala Batmana i obećala mu svoju šumicu samo da spasi Marjan. Batman je kao veliki obožavatelj šumica diljem svijeta, odmah doletio u Geto City sa svojim prijateljima iz Hrvatskog lovačkog saveza F16 i Letećeg odreda.

Tim povodom u Splitu ga je svečano dočekala sva Birokracija, a Vila odaslala čarobni zov.

Meštrovica pjeva Meštru pjesmu All about Us.

Narator: Molim suca da pristupi probleMatičnom uredu. Jeli netko vidio suca

SUDAC: Pa evo me tu sam

Narator: Kakav si ti sudac?

Sudac: Pa nogometni, ne izgledam ti valjda ko velečasni sudac!

Narator: A dobro dobro, bitno da je birokracija zadovoljena.

SUDAC: Molim svu birokraciju da se okupimo te legaliziramo Šumsku Vilu i Batmana
Molim kuma Andru i kumu Alijanu i vile djeveruse da se okupimo oko svetog čina pošumljavanja ovog grada.Batmane, obećaješ li da ćeš izgulit sav alepski bor i poslat ga u Siriju odakle je doša?

Batman: Obećajem kao i sve migrante

Sudac: Obećaješ li da ćeš umjesto bora pošumit cili Marijan sa indijskom konopljom i usrećit sve šumske vile?

Batman: Usrećit? Da, vrlo rado. A za ovo ostalo… (daje pare sucu)

Sudac: Obećaješ li da ćeš sa svojim prijateljima iz Hrvatskog lovačkog saveza F16 i Letećeg odreda uhvatit Podkurnjaka i poslat na Krnjepovac?

Batman: Sve za dobru paru. (daje njemu pare sudac nazad)

Sudac: Obećaješ li da ćeš se brinuti o šumici šumske vile da više nikad ne zaraste?

Batman: Što se mora nije teško. (evo još para)

Sudac: A ti šumska vilo, Ako ti predamo Čarobnu šumu, obećaješ li da sa svojim vilama nećeš i ti otići u Irsku ko svi stanovnici Marjana?

Vila: Ma ovih 10 dana neću sigurno. Pozdravljam sve prisutne uz naš novi pozdrav „Za Irsku spremni“

Sudac: Pozivamo kuma da preda ključ Čarobne šume

Gradonačelnik: Evo vrlo rado predajem ključ (proizvoljno)….

Sudac: Svečano proglašavam ovaj brak iz koristi te vas dvoje elementarnom neugodom ovoga grada. Molim da si razmjenite balone. (konfete pucaju, muzika 4s)

SUDAC: Molim mladence da podignu zastavu
(sa kata spustaju zastavu uz pjesmu ‘Zbog jedne ljubavi’)

KRAJ

Molimo sve goste ovog krnjevalskog vjenčanja da odaberu krabuljni ples koji im najviše odgovara i dobro se zabave ovih dana u Splitu!

Krnjevalski program je ove godine prebačen sa 4 lokacije u gradu (Pjaca, Riva, Voćni i Gat) u intimniji Đardin da bude više splitski i da svi budu na jednom mjestu.

Četiri koncerta u četiri dana za svaku generaciju i vrstu glazbe ponešto: za rokere Adastra, za hip hopere TBF, za latinose i salsa plesače tu je Cubismo, a za sve ostale tu je Leteći odred.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime