Osnovana Strukovna grupacija drvno-prerađivačke industrije u HGK u Splitu

Cilj udruživanja je kvalitetnije rješavanje pitanja od zajedničkog interesa te općenito unapređenje poslovanja i razvoj cjelokupne djelatnosti


Mario Čerina, direktor Max Morisa d.o.o. iz Splita i Pero Zlatar, direktor Zlatar Co. d.o.o. iz Povlja izabrani su 12. prosinca za predsjednika i zamjenika predsjednika novoosnovane Strukovne grupacije drvno-prerađivačke industrije HGK – Županijske komore Split.


Poslovna tajnica Grupacije bit će Danica Poparić-Majić, voditeljica Odsjeka za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo ŽK Split. Strukovna grupacija je osnovana na zahtjev zainteresiranih članica HGK s područja Splitsko-dalmatinske županije iz djelatnosti prerade drva, proizvoda od drva i pluta, proizvodnje proizvoda od slame i proizvodnje namještaja.

Cilj udruživanja je kvalitetnije rješavanje pitanja od zajedničkog interesa te općenito unapređenje poslovanja i razvoj cjelokupne djelatnosti. Nakon uvodne prezentacije o uslugama i aktivnostima HGK, poseban interes nazočni su iskazali za bespovratnim sredstvima za uvođenje znakova kvalitete HGK putem natječaja Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, a koji je otvoren do 20. lipnja 2020. Prioritetne aktivnosti nove grupacije Županijske komore Split u sljedećoj godini bit će intenziviranje suradnje s nacionalnim Udruženjem drvno-prerađivačke industrije, kolektivni nastupi na domaćim i inozemnim sajmovima u organizaciji HGK, jača medijska promocija domaćih prerađivača drva i proizvođača namještaja te podrška programu Dualni model obrazovanja, koji se provodi u suradnji sa županijskim strukovnim školama kako bi se što učinkovitije prebrodili problemi nedostatka radne snage.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime