Opara reagirao na najavu uvođenja naplate parkinga na Žnjanu: Naplate parkinga nema i neće biti do 2019.

"Tek završetkom ovog projekta sagledat će se kompletna financijska analiza i na osnovu nje donijeti potrebna odluka"

Splitski gradonačelnik, Andro Krstulović Opara, osvrnuo se na najave nekih medija da će se na Žnjanu uvesti naplata parkinga. Njegovu današnju objavu prenosimo u cijelosti:


“Potaknut prenošenjem površnih informacija o uvođenju naplate parkinga na Žnjanu, želim pojasniti kako takva odluka još nije donesena, niti će se donijeti bez provedenih analiza po izgradnji parkinga sukladno projektima koji će se izraditi po DPU-a čiju proceduru izradbe ću tek uputiti Gradskome vijeću.

Ono što je sigurno, a to sam jasno i glasno kazao, jest kako u prijelaznom razdoblju, do konačne realizacije projekta na Žnjanskom platou kojeg očekujemo u 2019. godini, naplate parkinga nema i neće biti. Tek završetkom ovog projekta sagledat će se kompletna financijska analiza i na osnovu nje donijeti potrebna odluka.

Kakva god odluka bila, parkinzi rezervirani za osobe s invaliditetom uvijek će biti besplatni. Također će se urediti i površina nasipa prema Duilovu koja može poslužiti kao mjesto za besplatno parkiranje.

Također napominjem kako je Ocjenjivački sud u Preporukama prvonagrađenom radu tražio da se predvidi mogućnost dodatnih parkirališnih kapaciteta.

Vjerujem kako će konačnim rješenjem naši sugrađani biti zadovoljni, jer dragocjen, ali dosad zapušten prostor vratit će se upravo njima, ostvaren i oplemenjen. Zato ga je nepotrebno zatrpavati automobilima. Uz modernizaciju javnog gradskog prijevoza koja predviđa nabavu 50 novih autobusa u 2019. godini, uz stvaranje biciklističkih staza i šetnica, doći će i do promjene navika i ponašanja u prometu i kretanju te ćemo konačnim rješenjem Žnjanskog platoa svi jako puno dobiti.” – stoji u gradonačelnikovoj objavi na Facebooku.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0