Boris Bjedov ima 39 godina i živi u Splitu. Po struci je fizioterapeut i slijep je od rođenja.

Borisa Splićani dobro znaju. Redovito ga viđaju gdje hoda s bijelim štapom po gradu. Često šeta Marjanom, a ljeti pliva na splitskim plažama. Osim toga, Boris je aktivan na Facebooku. Bez obzira na svoj hendikep, traži sve što mu je potrebno. Traži prijevoz, sprejeve protiv alergije, knjige. Često objavljuje recepte za kolače i upozorava na akcije u trgovinama.

Sada traži posao i pri time nije izbirljiv.

“Pozdrav svima! Postoji li ikakva mogućnost da mi pomognete da pronađem stalni posao, plaća nije bitna, bit ću zadovoljan i s minimalcem, samo da imam stalan posao, a ne da se svake godine moram tresti hoću li se sezonski zaposliti ili ne? Ako govorimo o fizioterapiji što sam po struci, da li me netko može zaposliti da radim procedure fizikalne terapije koje mogu ultrazvuk, laser itd, masaže itd?

Postoji li mogućnost da me netko zaposli u restoranu, kafiću ili nekom ugostiteljskom objektu da perem čaše, slažem tanjure, brišem tanjure, gulim krompir, čistim kozice itd? Ako netko ima volje moglo bi me se nekako zaposliti.

Da li bi me netko mogao zaposliti na telefonskoj centrali, iako lagano to zanimanje izumire, ali još ponegdje rade telefonisti na centralama? Ako govorimo o autopraonicama, mislim da bi se i tamo moglo nešto prilagoditi da i ja radim. I ja moram živjeti i imati neka primanja za sebe, jer je osobna invalidnina od 1500 kuna premalo, a sada su mi je umanjili za skoro tristotine kuna iz razloga što sam lani nešto uštedio i onda odmah država skida, krajnja sramota.

Ne znam više kome da se obratim da me pokuša negdje zaposliti za stalno. Molim da ovaj post intenzivno dijelite. Mislim da problem počinje od teta u vrtiću pa nadalje, jer u svom školovanju u osnovnoj školi nikada s đacima nisam išao niti na izlet, niti na ekskurziju, nisu tu đaci krivi, tjelesni nikada nisam radio, u vrtić s djecom nisam nikada išao, čega se god dotaknemo uvijek nastaje veliki problem. Ne mogu reći svi ne valjaju, a ja valjam, sigurno ima i mojih pogrešaka iz prijašnjeg života, zahvalan svim poslodavcima koji su me zapošljavali, ljudima koji su mi u životu pomagali, ali ovo je ubitačno koju muku prolazim s traženjem posla. Volio bih i ja da sada ovdje kažem znam programirati i još što-šta, ali mislim da se i za mene može pronaći neki posao. Javiti mi se na broj mobitela 097 620 60 70Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime