“Odzvonilo” Davidoviću na čelu Vodovoda: “Visoke otpremnine su neopravdane”

U slučaju da se Davidoviću ne ponudi novo radno mjesto u VIK-u, ugovor mu jamči pozamašnu otpremninu

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara je danas najavio smjenu direktora gradske komunalne tvrtke “Vodovod i kanalizacija” Dragu Davidovića već tijekom ove zime.


Novi direktor će se, kaže gradonačelnik, birati putem natječaja koji će biti raspisan u najkraćem roku.

– Ako ne danas, onda ovih dana. Vjerujem da ćemo u najkraćem roku, već tijekom zime, imati novo vodstvo s novim ciljevima. Davno sam kazao da sam nezadovoljan načinom upravljanja tom gradskom tvrtkom. – kazao je Krstulović Opara.

Direktoru na odlasku najviše zamjera zakašnjelu reakciju u slučaju zamućenja vode u rijeci Jadro.

– Nije normalno da u prethodnoj krizi, kad smo imali zamućenu vodu, da se čeka moj poziv ili poziv mog zamjenika, da se pošalju cisterne. To nije posao grada. Imamo struku koja je to morala odrađivati. Nije normalno da tek na naš input reagiraju, oni moraju upravljati i s odnosima s javnošću i s pravodobnim ispitivanjima i pravodobnom opskrbom. – rekao je Krstulović Opara.

Iako Davidoviću ugovor jamči ostanak u gradskoj tvrtki na mjestu u skladu s njegovom strukom, vjerojatnije je da će u potpunosti napustiti VIK. U tom slučaju bi mogao dobiti pozamašnu otpremninu, nagađa se i preko 150 tisuća kuna, a Krstulović Opara je najavio kako će se ubuduće potruditi da se ti iznosi smanje.– Nažalost, Grad mora preuzeti obveze koje je preuzeo, nećemo prekršiti ugovor kojeg smo potpisali. Kako će skupština ubuduće odlučiti nije na meni, već na njima, ali moja je poruka jasna, visoke otpremnine ne smatram opravdanim. – poručio je Krstulović Opara.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0