ODLIČNE VIJESTI ZA VOZAČE Evo kada počinje asfaltiranje raskopane ceste Strožanac – Žrnovnica

Nakon više od pola godine vožnje po cesti u katastrofalnom stanju, stižu dobre vijesti za sve vozače ove vrlo frekventne prometnice

Pola godine traje rekonstrukcija ceste od Jadranske magistrale do bivšeg Lavčevićevog kamenoloma u Žrnovnici. Sveobuhvatni radovi na cesti smrti, kako je nazivalo lokalno stanovništvo, pretvorit će je u modernu i sigurnu prometnicu, ali svi oni koji svakodnevno prolaze razrovanom cestom dobro znaju kolika je važnost poštivanja zacrtane dinamike radova.


Kako doznajemo, bliži se kraj najzahtjevnijeg dijela rekonstrukcije, te se uskoro kreće u asfaltiranje jednog po jednog dijela ceste. Prije asfaltiranja, u potpunosti će se skinuti stari asfalt.

Kakvi će se radovi obavljati sljedećih tjedana, otkrio nam je inženjer Hrvoje Balić iz Županijske uprave za ceste.

– Sljedeći tjedan bit će završeni svi poprečni prekopi ceste za instalacije i počinje priprema gornjeg sloja kolničke konstrukcije za asfaltiranje. Planirano je izvođenje radova u 6 faza, a to znači 3 dionice po dvije faze, tj. lijeva i desna strana kolnika.

Do početka listopada planiramo asfaltirati dvije faze, ukupne duljine oko 800 metara, a do kraja listopada u planu je asfaltiranje cijele trase – najavljuje Balić.

“Molimo sve sudionike u prometu za razumijevanje i pojačan oprez”

Dodaje da radovi obuhvaćaju skidanje postojećeg asfalta, ugradnju tampona i asfaltiranje nosivog sloja.– Zbog velikog prometa radovi moraju biti podijeljeni u više faza, ali nakon što se pusti promet preko asfaltiranog dijela, protočnost će biti dosta veća, a vožnja udobnija i to već nakon završetka prve faze do početka listopada – kazao nam je Balić dodavši da još jednom moli sve sudionike u prometu i stanovnike za razumijevanje i pojačan oprez.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime