ODLIČNE VIJESTI ZA SPLIT Pokreću se letovi iz Londona, Osla i Stockholma

Iako je ova kompanija planirala letove u Hrvatsku u jednom trenutku čak i za lipanj, do toga nije došlo, uglavnom zbog restrikcija koje je propisala vlada u Velikoj Britaniji

Britanski nacionalni avioprijevoznik najavio je pokretanje međunarodnih linija u srpnju, uključujući tri destinacije u Hrvatskoj.


Iako je ova kompanija planirala letove u Hrvatsku u jednom trenutku čak i za lipanj, do toga nije došlo, uglavnom zbog restrikcija koje je propisala vlada u Velikoj Britaniji, piše Croatianaviation.

Trenutno je još uvijek obavezna samoizolacija od 14 dana po dolasku u Veliku Britaniju, no kompanije bazirane u ovoj zemlji vrše pritisak na nadležna tijela kako bi se ta restrikcija ukinula što bi uvelike olakšalo ponovno uspostavljanje zračnog prometa.

Prema trenutnim informacijama, British Airways namjerava pokrenuti tri linije prema Hrvatskoj od srpnja, i to prema Zagrebu, Splitu i Dubrovniku.

  • London (Heathrow) – Zagreb, od 09. srpnja, tri puta tjedno, ponedjeljkom, četvrtkom i subotom,
  • London (Heathrow) – Split, od 09. srpnja, četiri puta tjedno, ponedjeljkom, četvrtkom, petkom i nedjeljom,
  • London (Gatwick) – Dubrovnik, od 16. srpnja, tri puta tjedno, ponedjeljkom, četvrtkom i subotom.

Linije London (Heathrow) – Pula trenutno još nema u najavi za ovogodišnji ljetni red letenja.

Novosti iz norveške kompanije

Poznata niskobudžetna aviokompanija, Norwegian, koja je do sada prometovala prema gotovo svim zračnim lukama u Hrvatskoj, najavljuje ponovno uspostavljanje tri linije prema Splitu i Dubrovniku.


Kompanija je ranije ukinula svoju jedinu liniju prema Rijeci, a trenutno nema ni najava prometovanja prema Puli, Zadru i Zagrebu. Kompanija je zato danas potvrdila uspostavljanje tri linije prema Dubrovniku i Splitu.

  • Od 04. srpnja Norwegian će ponovno letjeti na liniji Oslo – Split, dva puta tjedno, srijedom i subotom,
  • Od istog datuma kompanija planira uspostaviti i liniju Stockholm – Split, svega jednom tjedno u srpnju, subotom.

Od 28. srpnja uvodi se linija Oslo – Dubrovnik, dva puta tjedno, utorkom i nedjeljom, javlja Croatianaviation.Krajem srpnja i početkom kolovoza očekuje se uvođenje još međunarodnih linija prema ove dvije hrvatske zračne luke, kao i povratak kompanije u Pulu.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime