Umro je Toni Veršić (92), legendarni splitski profesor povijesti koji je odgojio generacije učenika, te poznati piciginaš kojega se u sva godišnja doba moglo vidjeti na Bačvicama.

– Partija je naš dobri duh s Bačvica prof. Veršić…Još se sićam ka dite te ikone i dobrog duha, uvik je ima vrimena za poslušati naše probleme i uvik nas je usmjerava na put poštenja…
Hvala vam od srca profesore, zadužili ste našu generaciju i plažu Bacvice, vaše djelo uvik ćemo pamtiti…

Napisali su mu to njegovi prijatelji na Facebook stranici Bačvice kvart, a od barba Tonija Veršića opraštaju se mnogi s tugom na društvenom mrežama.

Kako i ne bi, Veršić je gradska institucija. U svibnju ove godine profesor Veršić je kao jedan od tada petero živućih maturanata splitske muške realne gimnazije proslavio 71. obljetnicu mature.

Maturanti su to generacije 1948., koji su išli u dva razreda muške realne gimnazije u kojoj ih je ukupno bilo 57.

– Generacija nam je bila dosta nesretna, poslijeratna i stanje u državi je tada bilo jako teško. Vladala je velika oskudica hrane i odjeće.

Mnogi od nas nisu imali što obući i na nastavu je veliki dio nas dolazio u vojničkoj uniformi, neki mornaričkoj, a veći dio nas u partizanskoj – prisjetio se u svibnju ove godine profesor Veršić i pohvalio svoje profesore, za koje navodi kako su bili dobri i fer se odnosili prema njima, javlja Slobodna Dalmacija.

Sigurni smo da će se mnogi njegovi učenici isto to kazati za njega.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime