Od početka lipnja zračne snage iz Zemunika gasile 197 požara u Dalmaciji

Najviše požara je ugašeno u Splitsko - dalmatinskoj i Šibensko - kninskoj županiji

Zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) iz vojarne “Pukovnik Mirko Vukušić” iz Zemunika u subotu su angažirane u gašenju nekoliko požara u Dubrovačko-neretvanskoj, Zadarskoj, Šibensko-kninskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji.


U gašenju požara kod Uvale Divna u blizini Trpnja na poluotoku Pelješcu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji sudjelovao je jedan Airtractor AT-802, dok su na požarištu u Škabrnji kod Zadra djelovala dva Canadaira CL-415.

Dva Airtractora pokušala su se probiti i do požarišta Duboke Jasle kod Ćelavca na Velebitu, no zbog udara vjetra i jakih turbulencija nisu bile u mogućnosti djelovati na ovom požarištu.

Na požarište Zaton-Rasline kod Šibenika, upućena su tri Canadaira CL-415, a istovremeno, buknuo je požar i na Svilaji (Pribude) u Splitsko-dalmatinskoj županiji gdje je poletio jedan Canadair.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (1. lipnja) zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 200 požara (70 u Šibensko-kninskoj, 69 u Splitsko-dalmatinskoj, 48 u Zadarskoj, 10 u Dubrovačko-neretvanskoj, dva u Ličko-senjskoj i jedan u Istarskoj županiji).Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0