“Od Hrvatskih cesta tražimo rješenje križanja kod TTTS-a, a pokušat ćemo riješiti problem lokalnog ilegalnog odlagališta”

"Dosadašnjim i novim uredbama Grada o načinu prikupljanja otpada i planu gospodarenja otpada, pokušat ćemo bolje riješiti sada neriješene probleme ilegalnih odlagališta"

Današnjem početku radova na rekonstrukciji ceste od Strožanca prema Žrnovnici nazočio je i splitski dogradonačelnik Nino Vela.


U razgovoru za Dalmacija Danas istaknuo je veliku važnost ove ceste, ne samo za lokalno stanovništvo:

– Ova cesta ne samo da znači za istog grada nego cijeli Split. Radi se o spoji između više splitskih kvartova, dakle Žrnovnica, Srinjine, Sitno, ali i Stobreč. Sve je to urbana aglomeracija Split i jedino tako možemo razmišljati ako mislimo na razvoj grada. Istok Splita je trenutno prometno najopterećenija točka Hrvatske.

Zatražili smo od Hrvatskih cesta da traže rješenje za raskrižje kod TTTS-a, a to je najopterećenija točka. Jadranska magistrala više ne može podnijeti takvo opterećenje, to je ljeti oko 60 tisuća vozila, a prema Žrnovnici oko 12 tisuća.

Rješenjem i rekonstrukcijom ove ceste dobit će se veliko olakšanje na ovom, najopterećenijem dijelu ceste koji ide zaobalnom stranom Peruna prema Omišu.


Radovi su na ulazu u Split sa solinske strane, radovi sada kreću sa žrnovačke strane. Kako će to izgledati sljedećih mjeseci?

– Mislim da će to izgledati dobro. Poboljšice ne možete napraviti bez radova. Nadam se da će tih radova ubuduće biti još više. Malo ćemo pretrpjeti prašinu i gužvu. Brzo će proći tih godinu dana, a nakon toga imamo veliku poboljšicu i kvalitetnije funkcioniranje života u našem gradu.Iza Vaših leđa imamo još dva velika upitnika. Prvo je veliki ilegalno odlagališta kod TTT-sa, a drugo nedovršen produžetak Vukovarske ulice prema istoku…

– Nadam se da će i na tim prometnicama i na drugim infrastrukturnim pitanjima poput kanalizacije i vodoopskrbe, Split uskoro postati jedno veliko gradilište. Ton nam je i gradskoj upravi i cilj da kroz javne radove pokrenemo Grad Split iz višegodišnje letargije. Lokalno ćemo pokrenuti projekte, ali bitno je i da ih pokrenu državne vlasti. Sve bitno u Splitu je i državni problem. Ovo je primjer kako se i Županija sa svojim aktivnostima uključila i dala velik doprinosa u razvoju grada Splita.

Što se tiče ilegalnog odlagališta. Dosta smo govorili o Karepovcu. Ovo je zadnja zima u kojoj se moglo nastaviti odlagati na Karepovcu kako se do sada odlagalo. Kako stvari dobro teku, imat ćemo brzu Karepovac saniran i reguliran prema europskim standardima.

Nama su veći problem ilegalna odlagališta. Dosadašnjim i novim uredbama Grada o načinu prikupljanja otpada i planu gospodarenja otpada, pokušat ćemo bolje riješiti sada neriješene probleme ilegalnih odlagališta. Kod ilegalnog odlagališta kod TTTS-a je problem imovinsko-pravnih odnosa. Još uvijek država nema dovoljno alata za to riješiti brzo. Postupci koji su pokrenuti za rješavanje često zapnu na vlasničkim odnosima gdje nema dovoljno alata za rješavanja. Ipak, pokušat ćemo to riješiti sa svim ovim što imamo na raspolaganju.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/dalmacijadanas/videos/419818508439424/?t=998″ bottom=”30″]

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0