Objavljen program ovogodišnjeg 3. Festivala klapskih pjesama “Jelsa od versa”

Tko će pjevati u Jelsi pogledajte u programu

U javnost je izašao i program ovogodišnjeg, 3. Festivala klapskih pjesama “Jelsa od versa” koji će se održati 04. 07. 2017. godine u Jelsi na Trgu Hrvatskog narodnog preporoda s početkom u 21.00 sat.


Festival, koji je po kvaliteti već prepoznat među ljubiteljima klapske glazbe i ove godine ima program koji će zasigurno pridonijeti da gledalište bude potpuno ispunjeno te da će svim našim dragim gostima na pravi način prezentirati tradiciju klapskoga pjevanja. Festival je natjecateljskog karaktera.

Također moramo naglasiti da će svaka klapa izvesti dvije skladbe od kojih jedna treba biti izvorni klapski napjev s otoka Hvara ili skladba autora porijeklom s otoka Hvara te tako dodatno naglasiti važnost očuvanja hvarske tradicije.

U programu sudjeluju:
DALMATINKE (Split) ženska klapa
KALELARGA (Zadar) muška klapa
KANELA (Blato) ženska klapa
KUNTENAT (Korčula) muška klapa
PREŽENCA (Zadar) ženska klapa
ORCA (Split) ženska klapa
ŽRNOVNICA (Žrnovnica) muška klapa

Gosti programa:
Klapa Cambi (Split)
Voditeljica: Lejdi Oreb
Umjetnički voditelj: Mojimir Čačija
Direktor Festivala: Vladimir Garić

Organizaciju ove manifestacije ponosno prezentiraju Turistička zajednica općine Jelsa, Općina Jelsa i Upravni odbor klapskoga festivala u sastavu Ante Nikolić, Vladimir Garić, Lili Caratan, Karmen Bošković i Mojimir Čačija. Suorganizator Festivala je klapa Cambi iz Splita.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0