“Obećajemo da nikada nećemo prestati tražiti istinu i odgovore ma koliko oni bili bolni!”

Deset je tužnih godina prošlo od kornatske tragedije. Tuga i bol nisu ništa manje. U tihoj povorci u čast stradaloj dvanaestorici vatrogasaca iz DVD-a Vodice i Tisno te JVP Šibenik koji su 30. kolovoza 2007. godine smrtno stradali gaseći požar na Velikom Kornatu i ove je godine sudjelovalo preko tisuću tužnih lica

I ove su se godine, mnoštvu Vodičana, pridružile tisuće vatrogasaca iz Njemačke, Austrije, Mađarske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije te cijele Hrvatske kao i svi sudionici biciklističkog maratona.


Zapaljene su svijeće i položeni vijenci na rivi, kod kamenih “Stepenica do raja”, spomenika vatrogascima u parku te kod grobova stradalih vodičkih vatrogasaca, a Vodička glazba i klapa Bunari glazbeno su uveličali ovaj veliki događaj prožet silnim emocijama.

Jučer smo se prisjetili i dugogodišnjeg tajnika vodičkog DVD-a koji se nije mogao nositi s golemom tugom što ju je uzorkovala ova tragedija, piše Info Vodice.

Mario Jozić iz JVP Vodice, ondašnjeg DVD-a te koji se također uputio na Kornat tog kobnog dana, pročitao je pismo svojoj braći i prijateljima: Gabrijelu Skočiću, Hrvoju Strikomanu, Karlu Ševerdiji i Anti Juričevu, ali i svim ostalim stradalim vatrogascima.

Povodom 10. obljetnice Kornatske tragedije DVD Vodice, MNK Heroji 2007 i Vatrogasna zajednica Šibensko-kninske županije organizirali su humanitarni projekt Srce kornatsko kojim od ožujka prikupljaju sredstva za Udrugu krijesnica, odnsono rehabilitacijski kamp za djecu koja su završila liječenje od malignih bolesti koji Udruga svake godine organizira u Fužinama.

Prisjetimo se kako je izgledao jučerašnji mimohod…


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0