NZJZ: Dim i neugodan miris ne predstavljaju neposrednu opasnost za zdravlje ljudi, ali mogu izazvati iritaciju

"U posljednja 24 sata koncentracije praćenih plinova ni u jednom trenutku nisu prelazile dozvoljene granične vrijednosti"

Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije jutros je svojim web strnaicama izdao je priopćenje za javnost kojega prenosimo u cijelosti:


Nastavni zavod za javno zdravstvo i nadalje kontinuirano prati satne vrijednosti koncentracija plinova u zraku, sukladno Uredbi i Zakonu o zaštiti zraka na svojim mjernim postajama na Karepovcu, Splitu, Solinu i Kaštelima.

U posljednja 24 sata koncentracije praćenih plinova ni u jednom trenutku nisu prelazile dozvoljene granične vrijednosti.

Razloga za uznemirenost građana nema.

Preporuke koje je NZJZ uputio građanima ostaju na snazi zbog još uvijek prisutnog dima u zraku koji se širi s opožarenih područja.

Sam dim, kao i neugodan miris koji se osjeti u zraku, ne predstavlja neposrednu opasnost za zdravlje ljudi ali može izazvati iritaciju dišnih puteva kao i peckanje u očima stoga se i nadalje preporuča građanima da zatvaraju prozore i vrata, klimatiziraju prostore u kojima borave, posebice ukoliko se radi o kroničnim plućnim i srčanim bolesnicima i maloj djeci.


U slučaju nužnog izlaska na otvoreni prostor preporuča se usta i nos prekriti maskom ili laganom pamučnom tkaninom, a na oči staviti sunčane naočale.

Ove mjere ostaju na snazi do daljnjega.Nastavni zavod za javno zdravstvo nastavlja s intenzivnim praćenjem plinova u zraku, te će o istima obaviještavati javnost.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0