Dok se službeno otvaranje vrata i primanje prvih gostiju u Radisson Blu hotelu na splitskom Trsteniku očekuje od sredine lipnja, kako je najavljeno iz hotela, radovi na plažnom objektu ispod hotela idu jednim optimalnim tempom, reklo bi se.

Završetak radova je bio predviđen za 1. svibnja, no zbog cijele situacija s koronavirusom, uvođenjem epidemioloških mjera te zatvaranjem granica pa tako i hotela, dovršetak uređenja na dijelu plaže koja je u koncesiji hotela se nešto odužio. Zlobni jezici bi rekli da se i proširio, originalni objekt naime, no izgleda da je sve u redu i po zakonu.

Na ogradi uz gradilište uredno stoji broj građevinske dozvole (koju je izdala splitska gradska uprava), projektant, izvođač i sve ostalo, a na platou iza te ograde je uređen šank te fiksni objekt nevelikih dimenzija, čini se budući sanitarni čvor. Dok radnici lagano dovršavaju posao jer rokovi ovaj put nisu bitni, poslali smo upit prema odgovornima čisto radi provjere legitimnosti cijelog projekta.

– Plažni objekti se rade sukladno važećem UPU Trstenik – Radoševac, pravomoćnoj građevinskoj dozvoli i Ugovoru o koncesiji za gospodarsko korištenje pomorskog dobra, – potvrdio nam je Stipe Čogelja, pročelnik Upravnog odjela za turizam i pomorstvo u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Što su i najavljivali iz hotela Radisson Blu kao “premještanje šanka kako bi gosti imali više mjesta na platou te izgradnja sanitarnog čvora kojeg na tom dijelu plaže nije bilo”…Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime